Bivši gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić istupio iz SDP-a. U sabor se vraća kao neovisni…

Bivši gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić istupio iz SDP-a. U sabor se vraća kao neovisni…

Bivši gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić potvrdio je za naš portal da je u dogovoru s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom podnio ostavku na članstvo u SDP-u.

Na naše pitanje koji su mu sad planovi odgovorio je da se vraća u saborske klupe kao neovisni kandidat i da će se i dalje boriti za Novu Gradišku, i novogradiški kraj.

Na pitanje hoće li na lokalne izbore sa svojom neovisnom listom odgovorio je da još ima vremena do toga, no ne isključuje mogućnost kandidature.

Prateći ovaj slučaj od početka, jasno je vidljivo da je ova ostavka Vinka Grgića iznuđena od strane Peđe Grbina od kojeg se očekivalo da će kao pravnik i predsjednik stranke poštivati i zagovarati presumpciju nevinosti kao ustavno pravnu stečevinu no, Peđa Grbin postupio je potpuno suprotno i ovim činom u potpunosti razbio SDP u Brodsko posavskoj županiji na čemu će mu politička konkurencija još dugo, dugo zahvaljivati.

Bilo kako bilo do lokalnih izbora je nešto više od četiri mjeseca,i iako nam to sam Grgić nije htio potvrditi, jasno je da će se kandidirati na lokalnim izborima i da će uz njega stati svi istaknuti sdepeovci u Novoj Gradiški.

Grgićeva kandidatura je sasvim sigurno kraj za SDP za još dugo izbornih ciklusa u Novoj Gradiški , a i olakšanje za ostalu političku oporbu u Novoj Gradiški koja Boga moli da se Grgić kandidira.

ms/dm