Plenković najavio, oni to odmah napravili: Ovo je popis izvođača radova u poslijeratnoj obnovi na Banovini!

Plenković najavio, oni to odmah napravili: Ovo je popis izvođača radova u poslijeratnoj obnovi na Banovini!

Objavljen je popis projektanata i nadzora, popis izvođača radova te popis područnih nadzora i revidenata u obnovi

Deset minuta nakon što je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade kazao da je jučer državnom tajniku dao nalog da se popis tvrtki koje su obnavljale kuće u Sisačko-moslavačkoj županiji nakon Domovinskog rata učini dostupnim javnosti, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavio je taj popis.

Naime, objavljen je popis projektanata i nadzora, popis izvođača radova te popis područnih nadzora i revidenata u poslijeratnoj obnovi. Sve informacije i popise možete vidjeti OVDJE

– S obzirom na opravdani interes javnosti i medijskih upita u kojima su zatražene informacije o popisima projektanata i nadzora, izvođača radova, područnih nadzora i revidenta, statističkih prikaza informacija  o obnovi s iskazanim vrijednostima utrošenih sredstava državnog proračuna, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavljuje informacije koje ne ometaju istražne radnje nadležnih tijela koje su u tijeku. Javlja Jutarnji list

Riječ je o objavi sudionika u procesu obnove na području Sisačko moslavačke županije. Iste možete vidjeti u slijedećim popisima – stoji u priopćenju Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje uz dodatak:

– U programu obnove ratom porušenih stambenih objekata od početka obnove do danas sudjelovalo je više državnih tijela koje su provodile obnovu i stvarale elektronsku evidenciju podataka o obnovi. Iz tog razloga, budući da su gore navedeni popisi sadržani u navedenoj elektronskoj evidenciji, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ograđuje se od mogućih pogrešnih unosa imena tvrtki projektanata, izvođača radova ili nadzora.