Izrešetali par u Zagrebu: ‘Već nekoliko dana luduju po kvartu, svaku noć se naganjaju autima’

Izrešetali par u Zagrebu: ‘Već nekoliko dana luduju po kvartu, svaku noć se naganjaju autima’

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

Muškarac i žena, oboje 31-godišnjaci, teško su ranjeni u obračunu na Peščenici. Zvuk jakog udarca probudio je kvart, uslijedio je vrisak žene, a onda je krenula pucnjava

Rafali, vika, jurnjava bijesnim autima stranih registracija. Zagrebački kvart Ferenščica u petak ujutro bio je kulisa za obračun u kojem su počinitelji vatrenim oružjem izrešetali muškarca i ženu. Pišu 24sata

Oko 4 sata u petak propucani su 31-godišnji vršnjaci u BMW-u zagrebačkih registracija u Lovinčićevoj ulici na Peščenici. U njihov BMW zaletio se auto iste marke, ali talijanskih registracijskih oznaka s dvoje ljudi koji potom započinju svađu, potvrdila je zagrebačka policija.

I dok muškarac i žena iz auta talijanskih registracija odlaze pješice s mjesta incidenta, na lokaciju sudara dolaze četvorica muškaraca od kojih je jedan ispalio više hitaca iz vatrenog oružja i ranio ih. Liječnička pomoć ozlijeđenima je pružena u KB-u Merkur te je utvrđeno da su teško ozlijeđeni.

Srećom, ozljede nisu opasne po život. Neslužbeno saznajemo kako je upucani muškarac (31) otprije poznat policiji zbog podebljeg dosjea, a u tijeku je i dalje opsežno policijsko istraživanje u kojem policija pokušava doći do svih detalja uključujući kada je vozilo talijanskih registracija prešlo hrvatsku granicu. Na mjestu obračuna moglo se vidjeti sedamdesetak tragova, od toga najviše čahura. Kako susjedi kažu, jurnjava autima ponavlja se već nekoliko dana u isto vrijeme, posebice Lovinčićevom, Ivanićgradskom i Ivekovićevom ulicom.

-Probudila me pucnjava, bilo je više rafala i zvučalo je kao da dolaze iz različitog oružja. Već se četiri noći netko naganja u skupim autima – ispričao nam je čitatelj koji živi nedaleko mjesta obračuna. Kaže i kako strahuje posebno jer u ulici ima male djece. Policajci su, navodno, u petak ujutro pregledavali zgrade u kvartu, tražeći počinitelje.

-Teško naoružani policajci ušli su u zgradu u Ivekovićevoj ulici na broju 19, češljali su svaki kutak i ušli u stan gdje su napravili pretres – kaže čitatelj. Dodaje kako je ranije u noći čuo dernjavu muškarca i žene iz istog tog stana nakon čega je muškarac izišao, žestoko zalupio vratima “da se pola zgrade zatreslo.”

-Pucnjava je uslijedila 15 minuta od njegovog odlaska. Desetak policajaca je došlo u punoj spremi no nisu nikoga pronašli u stanu – govori.

U tijeku je opsežni policijski očevid zbog čega policija nije mogla potvrditi informacije.