Žinić od 1995. živi u državnoj kući. Mjesečni najam je plaćao 100 kuna. Ne plaća ga od 2008. ali to nije sve…

Žinić od 1995. živi u državnoj kući. Mjesečni najam je plaćao 100 kuna. Ne plaća ga od 2008. ali to nije sve…

U svojoj imovinskoj kartici, Ivo Žinić je naveo da je vlasnik kuće od 100 četvornih metara u Glini i da ju je dobio darovnim ugovorom. No, provjerili smo, država kuću nikada nije darovala…

HDZ-ov sisačko-moslavački župan Ivo Žinić ima plaću od 18.091 kune. Njegov sin Dario koji je dogradonačelnik Gline mjesečno zarađuje 8.585 kuna. Ivina supruga Nena zaradi još 5.800 kuna od svog posla. Piše Ivan Pandžić 24sata

Drugi sin Andrej je zaposlen u glinskoj kaznionici s nejavnom plaćom. Ali cijela obitelj je prijavljena i živi u državnoj kući u Glini. Za koju su kroz 25 godina plaćali ništa ili nevjerojatno sitnu najamninu od tek 100 kuna. Kuća u kojoj žive Žinićevi u Runjaninovoj ulici u Glini je lijepa i uređena katnica. Nije oštećena niti u strahovitom potresu koji je pogodio Banovinu i ima zelenu naljepnicu..

Moćna obitelj tako koristi privilegij za koji javnost dosad nije znala. U svojoj imovinskoj kartici, Ivo Žinić je naveo da je vlasnik kuće od 100 četvornih metara u Glini i da ju je dobio darovnim ugovorom. No, provjerili smo, država kuću nikada nije darovala. Dapače, pokrenuli su i reviziju ima li obitelj pravo na kuću. Ali ništa se za sad nije dogodilo.

Priča o kući je puna nevjerojatnih detalja. Od toga kako je prvi puta Žinić u nju uselio, preko državnog otkupa, pa do toga da će o tome smije li i dalje Ivo Žinić koristiti kuću odlučivati: Ivo Žinić!

Ostatak ove zanimljive priče možete pročitati OVDJE