Doznaju se detalji stravične nesreće na naplatnim kućicama: ”Vjerojatno se radilo o nenormalnoj brzini. Probijena su tri zida. Toga ni u filmovima nema”

Doznaju se detalji stravične nesreće na naplatnim kućicama: ”Vjerojatno se radilo o nenormalnoj brzini. Probijena su tri zida. Toga ni u filmovima nema”

Na intervenciju zbog stravične prometne nesreće na naplatnoj postaji Mraclin pozvani su i vatrogasci JVP-a Velika Gorica. V.d. zapovjednika Ivica Maceković ispričao nam je da ih je na mjestu nesreće dočekao grozan prizor. Javlja Dnevnik.hr

Rano jutros u stravičnoj nesreći na naplatnoj postaji Mraclin poginuo je djelatnik Hrvatskih autocesta nakon što se u objekt u kojem se nalazio zabio automobil.

Ivica Ribičić, iz HAC-ova sektora za naplatu cestarina, otkrio je da je poginuli kolega imao 53 godine.

”Vozilo se izravno zabilo u naš objekt, što nas je začudilo s obzirom na to da je staza do objekta bila zatvorena za promet baš zbog takvih možebitnih situacija jer je autocesta za Sisak je otvorena”, kazao je.

”Vjerojatno se radi o nenormalnoj brzini, s obzirom na sve znakove koje smo postavili. Apsolutno nepridržavanje svega i dogodilo se ovo”, kaže Ribičić.

‘Nešto neopisivo”

Rekao je da se ovakva nesreća ne pamti. ”Ne znam kako bih to opisao. Toga ni u filmovima nema. Sjećate se prometne na naplatnim postajama Sveta Helena, ali ovo je gore, neopisivo nešto”, govori Ribičić.

Na intervenciju su izašla i šestorica vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Njihov zapovjednik Ivica Maceković ispričao nam je da ih je na mjestu nesreće dočekao strašan prizor.

‘Mi smo po dojavi isprva shvatili da je vozilo naletjelo baš na naplatnu kućicu, ali kad su vatrogasci došli tamo vidjeli su da je u upravnom objektu pored naplatnih kućica rupa u zidu”, kaže.

”Vozilo je probilo prvi i drugi zid, tek se na trećem zaustavilo. Unutra je bio djelatnik HAC-a i njega vozilo nije pregazilo, nego udarilo i odbacili. Dok smo mi došli djelatnici HAC-a su ga već bili pokrili dekom”, ispričao nam je Maceković.

Teška intervencija

Kaže da je intervencija bila izuzetno teška i iz tehničkih razloga. ”Jako je bilo problematično i specifično zbog vađenja osobe iz vozila u objektu u kojemu nemate mjesta. Morali smo improvizirati”, kaže.

Maceković nam je ispričao da su i za vozača isprva mislili da je preminuo. ”Kad smo došli do vozila vidjeli smo da je potpuno opušteno tijelo, pa smo isprva mislili da je preminuo, ali kad smo udarili malo po vozilu trznuo se. Bio je potpuno ošamućen, ali svjestan. Kad smo otvarali vrata spominjao je bolove po cijelom tijelu, da ga boli kuk, noga”, rekao je v.d. zapovjednika.

Kako bi izvukli ozlijeđenog vozača vatrogasci su morali rezati vrata automobila i sjedalo u kojemu je bio.

”Jako grozna nesreća, jako specifična. Ja sumnjam da je bila velika brzina. Nismo vidjeli tragove kočenja. To je čudo koliko je snažan udarac bio”, zaključio je Maceković.

Točan uzrok nesreće utvrdit će se policijskim očevidom.