Načelnik policije koji je silio kolegice da čiste samostan i uznemiravao ih je dobio otkaz…

Načelnik policije koji je silio kolegice da čiste samostan i uznemiravao ih je dobio otkaz…

Usprkos optužbama, neki su i dalje izražavali podršku načelniku. Na Facebooku se pojavila zatvorena grupa u kojoj je otkriven i identitet djelatnice koja ga je prijavila

Matko Klarić, načelnik granične policije u Grudi dobio je otkaz.

Presuda je to disciplinskog suda u Splitu, nakon što je optužen za počinjenje više težih povreda službene dužnosti.

Teretili su ga za tri točke, seksualno uznemiravanje policajki, te da je više osoba bez potrebne dokumentacije pustio da prelaze preko granice, odnosno da je kolegice druge vjeroispovijesti prisilio da čiste katolički samostan.

Proglašen je krivim za sve tri točke, a jedninstvena kazna je prestanak državne službe, odnosno otkaz.

Klarić nije želio davati izjave za medije nakon postupka, ali je pred novinare došao njegov odvjetnik Darko Obradović:

– Šokirani smo ovakvom odlukom ali smo je i očekivali obzirom na medijsku hajku. Ovakva odluka mora pasti i normalno da ćemo se žaliti, rekao je Obradović i nastavio.

– Nama je najčudnije što su svjedoci danas izjavili sasvim suprotno od onoga što je bilo tijekom istrage. Priznali su da nije bilo seksualnog uznemiravanja.

A kad vam uz to prvi čovjek jednog resornog ministarstva unaprijed kaže da mora bit sankcije ja više ne znam gdje su pravo i pravda u ovoj fržavi.

Obradović je govorio o sve tri točke za koje se Klarića tereti:

– Ne mogu govoriti o detaljima postupka, ali što reći kad pošaljete nekome poruku da se nađete na kavi zbog razgovora o poslu i to u dogovoru s dva načelnika, a ta ista osoba nije željela razgovarati u postaji jer “i zidovi imaju uši”, i za to budete optuženi. Što se tiče čišćenja samostana, policajke su bile zamoljene da to dobrovoljno urade, i to van radnog vremena. A u vezi prelaske granice tri osobe, načelnik se samo interesirao što se događa s jednim predmetom. Ljudi koji su došli u RH imali su svu potrebnu dokumentaciju, zaključio je Obradović, te najavio žalbu odmah po zapšrimanju obrazloženja presude.