Bombaša iz Pakraca prijavili za pokušaj ubojstva, našli mu još jednu bombu, pušku i streljivo…

Bombaša iz Pakraca prijavili za pokušaj ubojstva, našli mu još jednu bombu, pušku i streljivo…

Muškarca (71) koji je jučer bacio bombu na radnike HEP-a i teško ih ozlijedio policija je prijavila za pokušaj teškog ubojstva te niz drugih kaznenih djela, izvijestili su iz požeške policije. 

Nako što su obavili istragu, iz policije su izvijestili o detaljima napada. Kakon navode, muškarac je jučer oko 9.19 sati u Ulici Jana Žiške iz kuće bacio ručnu bombu na trojicu radnika HEP-a starih 52, 53 i 55 godina koji su teško ozlijeđeni. Doznaju 24sata

U eksploziji je oštećen i HEP-ov teretni auto te obiteljske kuće u vlasništvu muškaraca starih 46 i 74 godine. 

Po nalogu Županijskog suda u Bjelovaru pretražili su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva auta koje koristi muškarac (71). Tu su našli osigurač bombe te još jednu ručnu bombu M-75, lovačku pušku i 46 komada streljiva. 

Nakon istrage, protiv njega su podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teško ubojstvo u pokušaju“, „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ i  „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana  zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi.

Osumnjičeni 71-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Teško ozlijeđeni radnik HEP-a je stabilno, čeka se buđenje

HEP-ov radnik koji je u kritičnom stanju dovezen na KBC Zagreb sinoć je operiran i nije životno ugrožen te se čeka njegovo buđenje. Rekao je to jutros ravnatelj bolnice Ante Ćorušić za Studio 4 HTV-a.

– Sinoć je hitno operiran, nakon stabilizacije. Bio je jedno vrijeme loše, nakon operacije je stabilan. Imao je multiple gelere i po glavi, abdomenu, trbuhu, nogama. Jutros sam se čuo s docentom Željkom Jelinčićem koji ga je i operirao i koji mi je rekao da je jutros stabilan. Uskoro očekujemo i buđenje pacijenta. Ozljede glave nisu tako ozbiljne da bi bio životno ugrožen. On je stabilno i mi očekujemo da će biti sve bolje i bolje. Čekamo buđenje da vidimo kakvi su eventualno neurološki problemi zbog ozljede glave – rekao je Ćorušić.