Dragan Dado Jelić kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Slavonskog Broda…

Dragan Dado Jelić kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Slavonskog Broda…

Državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike  Dragan Dado Jelić kandidat je Hrvatske demokratske zajednica za gradonačelnika Slavonskog Broda, objavljeno je večeras na službenim stranicama Gradske Organizacije HDZ-a Slavonskog Broda.

Dragan Jelić rođen je 02.rujna 1970, više od 13 godina aktivno sudjeluje u razvoju poduzetništva. Direktor je CTR – Razvojne agencije Brodsko-posavske županije d.o.o. Od samog početka sudjeluje kao tehnička pomoć u privlačenju bespovratnih potpora kroz EU fondove (CARDS, PHARE, ISPA, SAPARD/IPARD, IPA).

U životopisu Dragana Dade Jelića stoji:


Diplomirani je inžinjer strojarstva te je trenutno na Poslijediplomskom specijalističkom studiju ”Upravljanje ekonomskim razvojem” na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Član je Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Udruge poslovnih savjetnika, certificirani konzultant Hrvatske agencije za malo gospodarstvo (HAMAG), certificirani trener International Labour Organization (ILO) te član Gospodarsko-socijalnog vijeća BPŽ.


Ima dugogodišnje iskustvo u držanju edukacija za poduzetnike početnike i postojeće poduzetnike. Osim držanja edukacije aktivno sudjeluje u radu sa poduzetnicima kroz poslovno savjetovanje, izradu investicijskih studija, apliciranju projekata na domaće fondove. Usko surađuje sa jedinicom lokalne uprave i samouprave te općinama kroz sudjelovanje u izradi Regionalnog operativnog programa (2005.-2012.), Županijske razvojne strategije (2011.-2013.), Strateških programa razvoja.


U suradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca do sada je održano je 37 edukacija na temu SAPARD/IPARD. CTR je do sada aplicirao 20 projekata na SAPARD/IPARD.


Projekti se odnose na gradnju i opremanje peradarske farme, svinjogojske farme, opremanje hladnjače, izgradnju peradarnika za nastavak postojeće te početak suvremene proizvodnje brojlera, opremanje objekata za držanje kokoši nesilica, izgradnju farme za tov svinja za početak suvremene proizvodnje tovljenika, izgradnju nerazvrstane ceste.
Oženjen je i otac 3 djece.

ss/dm