‘Naš najstariji zastupnik se bori za život, stvarno sam mislio da oni neće to iskoristiti…‘

‘Naš najstariji zastupnik se bori za život, stvarno sam mislio da oni neće to iskoristiti…‘

Možemo vidjeti što se može poptaviti, ali raditi cirkus zbog 42 kn mjesečno može samo cirkus od oporbe – rekao je premijer na Krku.

Premijer Andrej Plenković koji je nakon puštanja u rad LNG terminala na Krku poslao je poruku oporbi da je šokiran njihovim ponašanjem, te da su bolest Miroslava Tuđmana iskoristili za svoje političke ciljeve.

– Sad sam se čuo s kolegama, nedostajao nam je jedan zastupnik, a kao što znate, on je u bolnici i bori se s covidom. Nije u pitanju kvorum, nego činjenica je Miroslav Tuđman u nemogućnosti sudjelovati na sjednici. Ali ovo je važna poruka da je cijela oporba išla na rušenje kvoruma znajući da se jedan zastpunik praktički bori za život – rekao je Plenković, ali tu se nije zaustavio:

– Svjedočimo brojnim populističkim inicijativama, članarina za ona društva koja su slabijeg prometa iznosi 42 kune kune mjesečno. Nitko ne kaže da HGK ne može bolje raditi, no HGK ima svoju tradiciju od više od 160 godina i to nisu tijela koja se demontioraju na brzinu zbog oporbenog hira. Možemo vidjeti što se može popraviti, ali raditi cirkus zbog 42 kn mjesečno može samo cirkus od oporbe. Javlja Jutarnji list