Mladić bez vozačke nakon teške nesreće zakopao auto, a zatim lagao da je pao niz stube

Mladić bez vozačke nakon teške nesreće zakopao auto, a zatim lagao da je pao niz stube

Policijski službenici Policijske postaje Hvar su zaprimili informaciju da je 25. siječnja 2021. godine 25-godišnji muškarac prebačen u splitsku bolnicu jer je zadobio teške tjelesne ozljede. U cilju utvrđivanja načina ozljeđivanja osobe, policajci su obavili razgovor s liječnikom koji je naveo kako mu je kao uzrok navedeno da je muškarac pao niz stepenice. Policijski službenici su pregledali navodno mjesto događaj, obavili razgovore, ali tijekom prikupljanja uočili su nelogičnosti i nejasnoće.

Obzirom na utvrđene nelogičnosti te da je 25-godišnjak do sada evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja, nastavili su prikupljati informacije i došli do saznanja kako postoji mogućnost da je 25-godišnjak imao prometnu nesreću radi čega su izvršili detaljan obilazak lokalnih cesta koje vode od Jelse i mjesta Vrisnik prema drugim obližnjim mjestima. Između mjesta Zavala i Ivan Dolac uočili su svježe tragove kočenja i bočnog zanošenja vozila, odnosno mjesto gdje se vjerojatno dogodila prometna nesreća, ali na tom mjestu pronađeni su samo dijelovi vozila, a nije pronađeno vozilo.

Vozilo pronađeno zakopano ispod zemlje

Daljnjim radom na terenu došli su do saznanja da se na tom mjestu dogodila prometna nesreća te da je vozilo najvjerojatnije uklonjeno i skriveno kako se ne bi saznalo za prometnu nesreću. Znajući da je premještanje moguće samo specijaliziranim vozilom, nastavili su prikupljati informacije, te su došli do korisnih saznanja. Daljnjim operativnim radom na terenu i obilaskom šume 29. siječnja, u šumi u blizini mjesta Vrisnik pronađen je veći nasip svježe zemlje, a ispod zemlje pronađeno je zakopano vozilo čije dijelove su policajci pronašli na mjestu prometne nesreće.

Provedenim izvidima utvrđeno je postojanje sumnje da 25-godišnjak nije prilagodio brzinu vozila stanju i uvjetima na cesti uslijed čega je je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom radi čega je protiv njega nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Također, nastavit će se daljnje istraživanje ovog događaja.