Plenković ponovo po oporbi, otkrio i tko će zamijeniti pokojnog Miroslava Tuđmana u Saboru…

Plenković ponovo po oporbi, otkrio i tko će zamijeniti pokojnog Miroslava Tuđmana u Saboru…

Predsjedništvo HDZ-a održalo je u ponedjeljak svoju sjednicu. Nakon sjednice, predsjednik stranke Andrej Plenković obratio se novinarima.

“S obzirom na to da se posljednji ispraćaj Miroslava Tuđmana očekuje u četvrtak, mislim da će se ići s prijedlogom da se glasovanje koje je trebalo biti u četvrtak, pomaknuti na petak”, poručio je. Javlja N1

“Što se tiče našeg kolege Miroslava Tuđmana, njega će u Saboru zamijeniti Tomislav Okroša”, rekao je Plenković.

Osvrnuo se na aktualna događanja. Kako je rekao, svi će u petak u Saboru podržati prijedlog parlamentarne većine.

“Nula amandmana, nula. Nikave ideje, kreacije niti sugestije”

“Ovi pokušaji koje imamo su pokušaji da se osujete napori hrvatskih institucija”, rekao je Plenković.

Ističe da oporba nije dala niti jedan jedini amandman u raspravi o strateškom dokumentu o razvojnoj strategiji Hrvatske.

“Nula amandmana, nula. Nikakve ideje, kreacije niti sugestije. Ako župan, Zlatko Komadina, ignorira otvaranje LNG terminala u svojoj županiji, sufinanciran od strane hrvatske Vlade – to je strateški projekt koji Hrvatsku ucrtava na gospodarsku sliku svijeta. Oni izlaze uoči rasprave iz sabornice. To je amoralno i pogrešno. Oni izlaze, ruše kvorum i još se tome vesele, kao nekoj pobjedi. Kojoj i čijoj pobjedi?”, kazao je Plenković.

O privođenju vlasnika teretane kazao je da nikome nije u interesu da ograničava bilo čiji rad te da je bitno poštivati mjere.

“Istodobno, kad se usporede mjere ograničenja koje su u Hrvatskoj, u usporedbi s drugim zemljama, s novim varijantama virusa i sojevima, vidjet ćete da Hrvatska ima gotovo normalan način života”, rekao je Plenković.

“Mi smo krenuli s paketom restriktivnih mjera. Europski trend je uvođenje još restriktivnijih mjera. Moramo biti oprezni, a mjere moraju biti koordinirane”, kazao je Plenković.

“Vi imate ljude koji pozivaju na neposluh. Imate jednog koji je rekao da bi, da ima kafić, već otvorio kafić. Poruka koju imamo je poruka strpljenja, razuma i gledanja naprijed kako bi si omogućili normalnu turističku sezonu”, rekao je Plenković.

“Naručeno više cjepiva nego što je potrebno”

Navodi da je Vlada naručila više nego dovoljno doza cjepiva.

“S tim količinama imamo više nego dovoljno za procijepiti cijelu populaciju i još ekstra. Problemi koji su nastali u distribuciji cjepiva su nastali u svojevrsnom kidnapiranju cjepiva. Zemlje nude kompanijama više novca i dobivaju cjepivo. Pregovaramo da sve kompanije isporuče dogovorene doze te što prije nadoknade zastoj koji je nastao”, objasnio je Plenković.