“Ako su drugi bolji kandidati od Vanđelića, zašto ih nisu istaknuli odmah?”

“Ako su drugi bolji kandidati od Vanđelića, zašto ih nisu istaknuli odmah?”

Saborski zastupnik Tomislav Tomašević iz stranke Možemo u N1 Studiju uživo komentirao je predstojeće lokalne izbore, HDZ-ove potencijalne kandidate za gradonačelnika Zagreba.

U prvom krugu očekuje desetak kandidata, a u drugom naravno dvoje, kazao je Tomislav Tomašević iz stranke Možemo.

Što se tiče Joška Klisovića kao kandidata SDP-a za gradonačelnika Zagreba, Tomašević komentira: “Pričekao bih da nagađanja budu službena. Dosta je bilo nagađanja i preokreta, pričekat ću da vidimo službene objave.”

Komentirao je i potencijalne HDZ-ove kandidate za gradonačelnika. “Ako je to spalo na dva zastupnika u Gradskoj skupštini, ili Hermana ili Filipovića, očito je da to nije bio prvotni plan HDZ-a i očito je da im se izjalovilo to s Vanđelićem. Ja pretpostavljam da se izjalovilo upravo na tome što je Vanđelić htio ipak odriješene ruke s obzirom na postizbornu koaliciju s Milanom Bandićem, a HDZ nije bio na to spreman i sad premijer tvrdi da su to još bolji kandidati od Vanđelića. Onda mi nije jasno zašto ih nisu istaknuli odmah. Očito da nisu to najjače opcije HDZ-a”, smatra Tomašević.

“Očito je da je nekako pravi kandidat HDZ-a Milan Bandić”, dodaje.

“Mislim da bi bilo dno dna da zato jer ih je Vanđelić, da to tako kažem, otkantao na kraju izbor ravnatelja Fonda za obnovu bude popraćen političkim motivima kao što je osveta”, smatra Tomašević.

“Vidi se po profilu da Vanđelić više puca na biračko tijelo HDZ-a i Bandića”, također je kazao, a ima i jednu primjedbu: “Moram primijetiti da se više kandidata bavi sa mnom, nego Bandićem”, smatra.

Takođrr kaže da se ni on u kampanji neće toliko baviti Bandićem, već programom i onim što misli da treba promijeniti u Zagrebu. Ako Tomašević ne uđe u drugi krug, podržat će Klisovića ili bilo kojeg drugog kandidata lijevo od centra, kao što je i prvotni dogovor. Očekuje da drugi također poštuju taj dogovor ako on uđe u drugi krug, zaključuje.