Bačić: Izmjena zakona o HGK, sutra ime kandidata za Zagreb…

Bačić: Izmjena zakona o HGK, sutra ime kandidata za Zagreb…

Vladajuća koalicija održala je danas sastanak u Banskim dvorima.

– Na redovitom sastanku vladajuće koalicije raspravljali smo o točkama dnevnog reda koje su pred nama. Nije bilo točaka koje bi na bilo koji način izazvale među nama prijepor. Raspravljali smo o trenutačnim aktivnostima Nacionalnog stožera na obnovi razrušenih kuća u katastrofalnom potresu na Banovini. Potpredsjednik Vlade Davor Božinović upoznao nas je s trenutačnim aktivnostima Nacionalnog stožera kad je u pitanju borba protiv pandemije bolesti COVID-19. Naglasili smo potrebu da Ministarstvo gospodarstva krene u izradu novog zakona o HGK, a upravo na tragu našeg zaključka kojeg smo kao vladajuća većina usvojili prošli petak u Saboru i na osnovnim načelima koja smo na razini stranaka vladajuće većine utvrdili u kojem bi pravcu išla reorganizacija HGK, izvijestio je nakon sastanka vladajuće koalicije predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić. Javlja HRT

– Što se tiče malih poduzetnika, i pri tome nismo definirali visinu prihoda koja bi onda definirala tko je mali poduzetnik, mi bismo ukinuli obveznu članarinu. Za velike poduzetnike bismo ostavili određeni iznos članarine koji bi predstavljao daljnje financijsko rasterećenje, ali bi bio još uvijek obvezan. Nije nikad HSLS rekao da je on tu isključiv. Oni jesu na stavu da članstvo bude dobrovoljno, da ne bude obvezujuće, ali na ovom modelu mislim da ćemo naći zajednički jezik, dodao je.

Bačić je rekao da će ministarstvo pripremiti zakon i cilj je da se kroz travanj, najkasnije do 1. svibnja ide u javnu raspravu kako bi ga se moglo do ljetne stanke raspraviti u Saboru.

Nije htio reći hoće li Davor Filipović biti HDZ-ov kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika. Tko je kandidat HDZ-a, sutra će na sjednici objaviti Gradski odbor, poručio je Bačić. Potvrdio je da će kandidat stranke u Splitu biti Vice Mihanović.