Davor Filipović i službeno kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, šef Plenković: “Kod njega me veseli motivacija i ambicija”

Davor Filipović i službeno kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, šef Plenković: “Kod njega me veseli motivacija i ambicija”

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je nagađanja oko kandidata te stranke za gradonačelnika Zagreba na predstojećim lokalnim izborima.

“Stara poslovica kaže da kad se pogleda unazad, sve se dobro vidi”, rekao je Davor Filipović predstavljajući svoju kandidiaturu za gradonačelnika Zagreba i pobrojao projekte koji su dijelom financirani iz bespovratnih sredstava EU.  Javlja Dnevnik.hr

“Sve su to projekti inicirani od strane zagrebačkog HDZ-a, u sinergiji s premijerom Andrejem Plenkovićem”, rekao je Filipović. 

Andrej Plenković čestitao mu je na kandidaturi.

“Čovjek je upućen u problematiku grada, kod njega me posebno veseli razina motivacije i ambicije da s građanima i građankama Zagreba doda dodatnu vrijednost gradu”, rekao je šef HDZ-a. 

Upitan zašto je Davor Filipović bolji kandidat od Damira Vanđelića Plenković odgovara kako on ni nije kandidat. 

“Mi smo s njime razgovarali, a on će objasniti zašto nije bio spreman preuzeti i jaču utakmicu”, rekao je Plenković. 

O cijepljenju preko veze, rekao je kako je važno da se poštuje plan cijepljenja i da su županijski zavodi za javno zdravstvo odgovorni za to. 

“Najbitnije je zaštititi najugorženije i najizloženije”, rekao je. 

Govorio je i o novom soju koronavirusa u Hrvatskoj te rekao kako je austrijski Tirol, u kojem je u porastu zaraza južnoafričkim sojem, tretiran kao zemlje iz kojih se u Hrvatsku ne može.

“Nastojat ćemo zaštititi Hrvatsku režimom na granici koji nam omogućuje da ne dođe u većoj mjeri do novih varijanti i novih sojeva. Bit ćemo oprezni, pratimo što se zbiva u drugim zemljama”, rekao je.  

Upitan o mogućem ublažavanju mjera 15. veljače rekao je: “Mislim da u ovim okolnostima treba nagraditi naše sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i odgovornosti, koji su razumjeli da smo u okolnostima u kojima je trebalo uvesti restriktivne mjere.”