Bivši karlovački gradonačelnik i župan Damir Jelić istupio iz HDZ-a,viđan s dužnosnicima Domovinskog pokreta i MOST-a…

Bivši karlovački gradonačelnik i župan Damir Jelić istupio iz HDZ-a,viđan s dužnosnicima Domovinskog pokreta i MOST-a…

Njegov odlazak iz stranke Nada Murganić tumači kao još jednu u nizu Jelićevih odluka u smjetru potpunog povlačenja iz politike

Damir Jelić, bivši karlovački gradonačelnik i župan te šef gradske i županijske organizacije HDZ-a istupio je, nakon 16 godina članstva, iz stranke, potvrdila nam je danas predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Nada Murganić. Piše Iva Boban Valečić Večernji list

Podsjetimo, Jelić je prošle godine dao ostavku na funkciju župana, a potom i na čelno mjesto u županijskoj organizaciji HDZ-a, što je obrazložio zdravstvenim razlozima.

Njegov odlazak iz stranke Nada Murganić tumači kao još jednu u nizu Jelićevih odluka u smjeru potpunog povlačenja iz politike.

– Odlazak iz članstva motiviran je zatvaranjem jednog životnog razdoblja, budući da se Jelić namjerava posvetiti obiteljskom životu i svojoj profesiji – kazala nam je Murganić, uz dodatak kako žali zbog Jelićeve odluke jer je, kaže, riječ o vrijednom članu koji je stranci dao velik doprinos.

Murganić cijeni i čnjenicu da se Jelić iz članstva u HDZ-u ispisao diskretno, bez javnih istupa, no u stranačkim kuloarima posljednjih se dana moglo čuti kako Jelić zapravo traži put za novi politički angažman, mimo HDZ-a.

Naši izvori tvrde da je posljednjih mjeseci viđan s dužnosnicima Domovinskog pokreta i Mosta, iz čega su zaključili da se razgovaralo o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u svibnju. Murganić, međutim, ne očekuje takav razvoj događaja.

– Sigurno je da su politička kretanja pred izbore živahna i vjerujem da su Jeluiću prilazile druge stranke, no iz naše komunikacije zaklučila bih da se on više neće politički angažirati – kaže Murganić o bivšem stranačkom kolegi, koji se u međuvremenu prijavio na natječaj za profesora hrvatskog jezika u karlovačkoj gimnaziji u kojoj je radio rprije ulaska u politiku.