Načelnik splitske policije odlazi u Podravku? Martina Dalić mu ponudila mjesto šefa osiguranja: ‘Čovjek se zasiti, pojave se neki novi planovi…‘

Načelnik splitske policije odlazi u Podravku? Martina Dalić mu ponudila mjesto šefa osiguranja: ‘Čovjek se zasiti, pojave se neki novi planovi…‘

Policijska uprava u Splitu opet je ostala bez čelnog čovjeka! Kako doznajemo, načelnik Dražen Vitez, koji je tu dužnost s privremenim rješenjem koje se obnavljalo svakih pola godine obavljao od listopada 2017. godine, otišao je na zasluženi godišnji odmor te je podnio zahtjev da mu se odobri odlazak u mirovinu od 1. ožujka ove godine.

Rođeni Varaždinac, 55-godišnji Vitez je na ovu privremenu dužnost imenovan nakon što je dotadašnji načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić dao ostavku zbog afere svog sina koji je imao prometnu nesreću vozeći pijan očev službeni policijski Ford Focus.

U ovom trenutku Policijskom upravom će, kao Vitezov zamjenik, rukovoditi Marko Srdarević, nekadašnji glavni ravnatelj policije kojemu je, kad je bio na toj funkciji, baš Vitez bio jedan od zamjenika. Piše Slobodna Dalmacija

Što će se događati nakon što Vitezu formalno istekne godišnji odmor te ode u mirovinu i hoće li odmah biti raspisan javni natječaj za novog načelnika ili će, pak, na njegovo mjesto opet biti postavljen neki novi “privremeni” čovjek, odlučit će vrhuška MUP-a. Izbor načelnika policije drugog po veličini grada u državi dugo je bilo “škakljivo” pitanje pa je tako Zagreb tri puta slao načelnike koji nisu s ovog područja da upravljaju splitskom policijom. Podsjetimo, pored Viteza, bili su tu i Ivica Tolušić koji je došao s mjesta načelnika PU virovitičko-podravske naslijedivši Josipa Bukvića, koji je također bio imenovan kao privremeni načelnik za vrijeme Karamarkova vođenja MUP-a.

– Nikad čovjek ne može napraviti sve što je zamislio, ali mislim da smo u ove dvije i pol godine koliko sam ja bio na čelu Uprave postavili dobre temelje da ekipa dolje i dalje nastavi dobro i kvalitetno raditi. Ja sam u sustavu već 37 godina i čovjek se zasiti, treba malo misliti i na sebe, a i pojave se neki drugi planovi. Da, od ožujka sam u mirovini i koristim priliku zahvaliti svima, ne samo mojim suradnicima u Upravi, već i medijima i svim drugim institucijama, na kvalitetnoj suradnji koju smo imali – kratko nam je komentirao sada već bivši načelnik splitske policije.

U kuloarima se već i krajem ljeta prošle godine spominjalo da će u mirovinu i da ga čeka mjesto direktora na poslovima sigurnosti u koprivničkoj “Podravki”. Takva glasina sad dodatno dobiva na težini kad se čuju priče da je Vitez u vrlo dobrim odnosima s bivšom potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, koju je Nadzorni odbor “Podravke” 3. veljače ove godine jednoglasno izabrao za novu predsjednicu Uprave, kao i s njezinim suprugom.

Vitez nam to nije htio jučer potvrditi, ali su znakovite njegove riječi da su se u njegovu životu, nakon 37 godina u policiji, “pojavili i neki drugi planovi”.