Ribić angažirao odvjetnika: S uvredama se lako nosim, ali supruga mi je u stresu…

Ribić angažirao odvjetnika: S uvredama se lako nosim, ali supruga mi je u stresu…

Sindikalist Vilim Ribić poslao je novo priopćenje, u kojemu je rekao da se medijima nije javljao, jer bi, s obzirom na ljutnju i temperament, kako je rekao, mogao reći sve što mu je na srcu, a to baš i nije pametno.

“Također, nisam vidio nikakve šanse u tome da se upustim u sprječavanje laži. U ratu protiv Golijata unaprijed sam osuđen na poraz”, rekao je Ribić, dodavši da je ovlastio odvjetnika da ga zastupa i prenese njegove izjave. Piše N1

“Od svega što sam čuo o sebi i svojoj kući samo je jedan navod točan. Sve ostalo je laž.

Najteža je neistina ona da sam kupio kuću po dvostruko nižoj cijeni od tržišne. Ako je to istina, onda je doista legitimno otvarati mnoga pitanja pa i ona o mome poštenju. Ako to, međutim, nije istina, padaju u vodu svi drugi navodi, konstrukcije i insinuacije. Da bi to dokazali mediji su pozvali „stručnjake“. Međutim, ja imam elaborat nepristranog i pravog stručnjaka, vještaka Zagrebačke banke, koja mi je dala kredit. Kredit u banci za izgradnju kuće nije moguće dobiti bez elaborata o vrijednosti nekretnine i zemljišta na toj lokaciji. Vidjet će se da je prodavatelj dobro procijenio cijenu, a nisam niti ja prošao lošije u odnosu na tržišnu vrijednost.

I što sada? Hoće li se netko ispričati? Neće! Niti oni koji su to sve započeli, a još manje oni koji su te laži preuzeli. Najvjerojatnije će sve brzo u medijskom prostoru zamrijeti ili će se neupućenima proturati neka nova nemušta obrazloženja.

Zadatak su obavili, mene oblatili, i tko pita za istinu? Obmanuli su, ponizili i dezinformirali svoje čitatelje i gledatelje.

Mene dovesti u kontekst nepoštenja pred kraj radnog vijeka, nakon godina rada bez mrlja, a u to uvući još i drugog čovjeka bez dokaza doista je zločin prema dostojanstvu ljudskog bića”, rekao je Ribić, navevši brojne uvrede koje su mu izrečene u komentarima, kao i psovke i vrijeđanja.

“Da li uz ovakve izjave imam pravo biti uznemiren ako mi cijeli dan oko kuće kruže ljudi koji slikaju, zvone i razgovaraju sa susjedima. Kako znam da su to samo novinari? Nisu li na meni nacrtali metu? Nije li ovo znak da bi me netko rado i fizički uklonio? Jesu li to građanske slobode? Ja se s time lako nosim, ali mi je supruga u stresu.

Pitam se gdje to medijski zlotvori obitavaju, s kakvim se oni makinacijama bave, kakve oni imaju kuće i na čemu ostvaruju zarade, koje nitko ne istražuje?

Svaki uhljeb u javnim službama protiv kojih oni koriste svoje raketne bacače manje je štetan za društvo i društveno zdravlje, nego oni koji na lažima ostvaruju bogatstva.

Ali shvatit će narod, tko su lažni proroci. Treba vremena.

Za ovo medijsko iživljavanje odgovorna je politika, koja se dodvorava medijskim moćnicima, strahuje od njih i zaboravlja na pojedinca i njegova prava i slobode”, napisao je Ribić u priopćenju.