Vremešni diler (79) ponovo uhićen, susjedi tvrde: ‘Taj stan je leglo droge i prostitucije‘

Vremešni diler (79) ponovo uhićen, susjedi tvrde: ‘Taj stan je leglo droge i prostitucije‘

Stjepan Pavletić inače slovi za jednog od najstarijih dilera u Hrvatskoj. Iza sebe ima pet brakova u četiri države te uhićenja u tri.

Vremešni diler Stjepan Pavletić (79) zvani Beli Konj jedva je sedam mjeseci izdržao na slobodi. U ponedjeljak je ponovno pao u ruke policijskih istražitelja koji su, za razliku od lanjskog “ulova” sedam grama kokaina, ovaj put u njegovu novozagrebačkom stanu pronašli oko 184 grama iste droge i vagu! Doznaje Jutarnji list

Navodno se za to doznalo na temelju dojave da planira preprodati opijate za 6000 eura. S policajcima koje je zatekao ispred stana nije imao izbora pa im je dobrovoljno izručio pet paketića s kokainom, a sumnja se da ga je planirao preprodati na ilegalnom zagrebačkom narkotržištu. Kako neslužbeno doznajemo, negirao je krivnju. Ustvrdio je da je tek jedan mali dio njegov za osobnu upotrebu, dok mu je ostalo podmetnuto.

Lopticu sumnje bacio je na djevojku kojoj je navodno bio ustupio stan na korištenje dok njega nema. Pavletićevi susjedi ogorčeni su zbog njegovih zakulisnih igrica. Tvrde da je njegov stan leglo droge i prostitucije jer, kažu nam, ondje konstantno borave mlade djevojke.

– Mogu samo potvrditi da je moj branjenik uhićen, no o detaljima slučaja ne mogu govoriti zbog tajnosti postupka – kaže za Jutarnji Pavletićev odvjetnik Milko Križanović.

Koji je bio put droge, odakle ju dospjela u njegov stan i kome je bila namijenjena, istražitelji tek trebaju utvrditi. Prošle godine u intervjuu za Jutarnji list nakon uhićenja Pavletić je rekao da ne podnosi nerad te da mu je cilj, ako ga uhite i sa 96 godina, da to onda bude za Guinnessa.

Pritom nas je uvjeravao da je dilanje iza njega, a inače slovi za jednog od najstarijih dilera u Hrvatskoj. Iza sebe ima pet brakova u četiri države te uhićenja u tri.

Novac je inicijalno zarađivao, kako nam je otkrio, kockanjem, varanjem i krađama, nakon čega se upustio u svijet droge. Danas ima tvrtku simboličnog naziva Bijeli konj.

Bavi se taksi-prijevozom, točnije daje u najam automobile za vožnju preko aplikacija. Na mjesto direktorice postavio je bivšu misicu koju je upoznao na jednom izboru ljepote, i koja je njegova desna ruka u poslovanju.

Inače, osim lanjskog uhićenja zbog 7,3 grama kokaina, bio je uhićen i u ljeto 2013. kad je policija u njegovoj garaži pronašla 203 grama kokaina u vrijednosti 100.000 kuna. Istražitelje je uvjeravao da mu je droga podmetnuta, ali je svejedno osuđen na tri godine zatvora. A prije 13 godina kod njega je pronađeno 1,5 kilograma kokaina.