Josip Dabro se kandidira za župana: To treba biti netko tko je već u sustavu…

Josip Dabro se kandidira za župana: To treba biti netko tko je već u sustavu…

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro pismom je prije tri dana obavijestio predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da zbog nezadovoljstva stanjem u županijskoj organizaciji HDZ-a istupa iz stranke. O razlozima istupanja iz stranke i budućim planovima Dabro je govorio u N1 Studiju uživo.

Kaže kako nije proglasio neprijateljstvo HDZ-u.

“To je izraz svijesti da je u Slavoniji i Vukovarsko-srijemskoj županiji stasala generacija političara koja ne želi biti taoci političara koji su već dugo na pozicijama u Slavoniji i Vukovarsko-srijemskoj županiji”, rekao je Josip Dabro i kazao kako će se kandidirati na za poziciju župana u toj županiji.

“Moja kandidatura za župana je nezavisna, Božo Galić mi je kolega i ne predstavlja mi suparnika. Galić i ja imamo korektne odnose. On nije taj koji je bio kočničar u ovom političkom sustavu”, rekao je Dabro.

HDZ funkcionira na dvije odvojene razine

“Dođete u fazu da sačuvate ponos i političku vjerodostojnost. Andrej Plenković bio korektan do faze bez presedana. On je na dan demokratskih izbora u HDZ-u dao Mariju Banožiću potporu. Toga nije nikada bilo.

HDZ ima dvije razine, imate glavu i tijelo koji nisu spojeni. Prvo je središnjica koji vodi priču, a drugo ogranci koji ne funkcioniraju. Tažio sam s Plenkovićem sastanak na temu mog statusa u stranci, ali nisam dobio odgovor. No nije on razlog mog odlaska. Razlog je sumorna, učmala sredina i stanje i Vukovarsko-srijemskoj županiji”, rekao je Dabro.

Smatra kako je nužno da se na poziciju župana kandidira netko s prethodnim političkim iskustvom.

“Četiri godine sam na poziciji. Ta županija nema vremena za eksperimentiranje, da netko tko nije u sustavu dođe i nešto proba. Mi nemamo vremena nešto probavati”, rekao je on.

Podržava ga Domovinski Pokret

Razgovarao je s Domovinskim Pokretom i očekuje njihovu potporu. Smatra da je Ivan Penava odličan gradonačelnik.

“Penava bi trebao imati potporu DP-a, prema mojim informacijama”, rekao je Dabro.

Je li spreman na suradnju s njim?

“Nemamo neprijateljstava, moji bivši kolege HDZ-a, Penava… svi želimo promjenu”, kazao je.