Suđenje Krešimiru Macanu: Sudac zabranio Karolini Vidović Krišto da Arsenu Bauku postavi pitanje o privatizaciji Croatia osiguranja…

Suđenje Krešimiru Macanu: Sudac zabranio Karolini Vidović Krišto da Arsenu Bauku postavi pitanje o privatizaciji Croatia osiguranja…

Iako bi političari trebali biti istrenirani primati verbalne udarce, saborskoj zastupnici Karolini Vidović Krišto ono što je čula tijekom gostovanja u HRT-ovoj emisiji Otvoreno lanjskog srpnja, nije sjelo. Naime, Krišto je tužila za naknadu štete komunikacijskog stručnjaka Krešimira Macana koji je u jednom trenutku upravo zbog nje odlučio napustiti studio Otvorenog, a voditelju emisije dok ga je pozivao da se vrati, Macan je jasno odgovorio: “S ovom spodobom ne želim sjediti u studiju”.

Izgovorena riječ spodoba za Vidović Krišto ‘teška’ je 50 tisuća kuna koliko traži od Macana sudskim putem za pretrpljenu štetu.
Na današnjem ročištu na Općinskom sudu u Novom Zagrebu su saslušani saborski zastupnik Arsen Bauk i Andreja Arežina Grgičević, glavna urednica digitalnih platformi HRT-a.

Zastupnik Bauk u sudnici se prisjetio gostovanja u emisiji u kojoj su uz njega gostovali Dalija OreškovićIvan Anušić te Macan kao nezavisni komunikacijski stručnjak, javlja Jutarnji list.

Sjećam se da je Vidović Krišto u jednom trenutku proširila temu ističući neke povijesne teme i na to sam ja reagirao tako što sam joj ukazao da nismo u TV kalendaru već u Otvorenom. Gospodin Macan je također reagirao na njezino izlaganje pa mu je ona na to rekla da je on onaj neovisni stručnjak. Valjda je mislila ironično ukazati da nije neovisan stručnjak jer je jedno vrijeme radio za Vladu. U jednom momentu Macan je rekao ‘ja to ne moram slušati’, na što mu je ona odgovorila da ne mora, da može otići. I on se ustao i odlazeći rekao: ‘Ne želim biti s ovom spodobom u studiju’. Voditelj emisije zvao je Macana da se vrati, ali se emisija nastavila dalje bez njega – prisjetio se u sudnici Arsen Bauk.

Dodao je i da nije uočio da je nakon toga kolegica iz saborskih klupa bila posebno uzrujana te da je i dalje aktivno sudjelovala u emisiji.

Zašto TV kalendar

Na upit Kriština odvjetnika Zvonimira Hodaka zašto je uopće rekao da se ne radi o emisiji TV kalendar već o Otvorenom, Bauk je objasnio da je Krišto iznosila kritike na račun HRT-a da kao javna televizija dovoljno ne tematizira iskapanje iz Jazovke, ali i da je apostrofirala navodne izjave Kreše Beljaka da nije dovoljno emigranata ubijeno u bivšoj državi.

– Reagirao sam jer to nije bila tema emisije već konstituiranje parlamentarne većine, a u tom kontekstu i Vlade – ustvrdio je još Bauk.

– Jeste li bili ministar u Vladi za vrijeme privatizacije Croatia osiguranja? – pitala je Bauka Vidović Krišto, no sudac je zabranio to pitanje nakon što mu je objasnila da je zanima odgovor ako je pozitivan, jer da u tom slučaju onda možda Bauk i Macan pripadaju jednoj grupaciji, tzv. koruptivnoj mreži.

– Jesam li ja osobno pred kraj emisije pitala sve sudionike ograđuju li se i osuđuju li iznesenu uvredu od strane gospodina Macana? – zanimalo je dalje Krišto, na što joj je Bauk odgovorio da je. Ali nije se mogao sjetiti vlastitog odgovora koji joj je bio dao toga trenutka.