Javni bilježnik ukrao stan 90-godišnjoj ženi iz doma za starije…

Javni bilježnik ukrao stan 90-godišnjoj ženi iz doma za starije…

Policija je kazneno prijavila trojac kojeg se sumnjiči da je na prevaru oteo i prodao stan 90-godišnjoj ženi, korisnici doma za starije.

Jedan od prijavljenih je i poznati javni bilježnik (60)! Osim njega, za kaznena djela osumnjičeni su 56-godišnji muškarac i 48-godišnja žena.

Kako sumnja varaždinska policija, javni bilježnik je na poticaj muškarca starici u dom donio na potpis ugovor o dosmrtnom uzdržavanju koji je žena, ništa ne sluteći, potpisala.

No, bilježnik je u svojem uredu izmijenio sadržaj ugovora kojim je 56-godišnjak postao vlasnik stana u Varaždinu te ga proslijedio na Općinski sud na uknjižbu.

Potom je bilježnik izradio novi darovni ugovor kojim je vlasnica stana postala 48-godišnjakinja. Ona je taj stan odmah prodala za 40.000 kuna.

Policija u kaznenim prijavama navodi kako je 90-godišnjakinja time oštećena za najmanje 390.000 kuna, kolika je tržišna vrijednost stana.

“Protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijete su kaznene prijave za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i prijevare”, ističu u utorak u Policijskoj upravi. Piše danica.hr