Klisović se ogradio od svoje bliske suradnice Holy: ‘Sigurno je nisam zvao da u kampanji komentira cijepljenje‘

Klisović se ogradio od svoje bliske suradnice Holy: ‘Sigurno je nisam zvao da u kampanji komentira cijepljenje‘

Stajalište koje je iznijela nije moje, niti je na bilo koji način dio moga programa – kazao je Joško Klisović

– Moj čvrst stav je da Zagrepčane ne dijelim po tome kada su došli u Zagreb. Za sve koji žive u Zagrebu ću se boriti da imaju što kvalitetniji život – kazao je Joško Klisović, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba kojeg smo zatražili komentar istupa Mirele Holy koja je na Twitteru napisala da su Zagrepčani stavljeni zadnji na popis za cijepljenje, a da su se u Zagrebu preko reda cijepili različiti dotepenci.

Istup Mirele Holy naišao je na niz reakcija i osuda, a bio je i povod za žestoku polemiku s bivšim stranačkim kolegom Bojanom Glavaševićem.

Klisović ističe da to što je Holy navela su isključivo njezina razmišljanja, a potom je odgovorio i na pitanje hoće li stav o dotepencima utjecati na njezinu ulogu u njegovoj kampanji.

– Mirela Holy je bila zamišljena kao suradnica u dijelu programa koji se odnosi na zeleni grad i kreativne industrije. Ona u tome ima puno iskustva i pozvana je da u tom dijelu pomogne svojim savjetima. Sigurno nije bila pozvana da komentira cijepljenje i zdravstvenu politiku. Stajalište koje je iznijela nije moje, niti je na bilo koji način dio moga programa – kazao je Joško Klisović.

Naglasio je kako Zagrepčane ne dijeli po tome jesu li dotepenci ili su više generacija u Zagrebu. To ni na koji način, nastavlja Klisović, nije dio njegovog programa za Zagreb. Cilj mu je postati gradonačelnikom koji će unaprijediti kvalitetu života u gradu za sve njegove stanovnike bez podjela po bilo kojoj osnovi.

Kaže da stavove koji bi bili suprotni od toga netko može iznositi u svoje ime, ali ne kao dio njegovog programa. Piše Ivanka Toma Jutarnji list