Masovno cijepljenje u Karlovcu, doze primilo 300 ljudi…

Masovno cijepljenje u Karlovcu, doze primilo 300 ljudi…

Počeo je s radom punkt za cijepljenje u Karlovcu. Jutros se cijepilo 300 ljudi, mahom starijih i kroničnih bolesnika. Iz svake ordinacije obiteljske medicine po 10 pacijenata. Bilo ih je koji su pred dvoranu Ekonomske škole stigli već u 7 sati, iako je cijepljenje zakazano za 8.30. Strpljivo se čekala dragocjena doza. Javlja HRT

85-godišnjeg Nikolu Žaju poziv je zatekao u kući na moru. Krenuo je jutros u 4 sata za Karlovac kako bi se cijepio. Milicu Savić liječnica je na cijepljenje zvala 16. 2. i tako je, kaže – počastila za rođendan.

– Valjda ćemo se kretati drugačije. Valjda ćemo moći razgovarati, družiti se, izaći na pivo negdje. Ako da Bog da se to do kraja riješi. Zato se cijepim, kaže Slavo Špine.

– Evo ja nekako imam dojam da to dobro protječe sada, nemamo nekakvih primjedbi cijepljenih osoba, nismo imali nikakv iznenadni događaj, nikakvu značajnu reakciju, kaže Biserka Hranilović, voditeljica Službe za epidemiologiju HZJZ-a Karlovačke županije.

Nešto slično planira se u subotu u Ogulinu. Onamo dolazi 260 doza. A nadaju se, idući tjedan ponovno ovdje s još barem nekoliko stotina doza. Slažu se s tim i liječnici obiteljske medicine jer njihove su ordinacije od početka pandemije pretrpane i samim pozivima.

– Naši su telefoni počeli gorjeti i zapravo ništa drugo ne stižemo raditi nego se javljati, objašnjavati, bilježiti za cijepljenje, obavještavati pacijente kad i gdje mogu doći na cijepljenje, objašnjava liječnica obiteljske medicine Vesna Rossman.

Zato predlažu – sve bi riješila platforma, telefonska linija Zavoda za javno zdravstvo na koju bi se pacijenti mogli direktno javljati.