Potpisan ugovor za nastavak PUMA programa u 2021. godini….

Potpisan ugovor za nastavak PUMA programa u 2021. godini….

Već 15 godinu za redom Brodsko-posavska županija i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) uspješno surađuju na programu usavršavanja managera (PUMA). Slijedom dugogodišnje dobre suradnje danas je u Velikoj vijećnici Županijske uprave potpisan Ugovor o sufinanciranju PUMA programa u 2021. godini između HUP-a i Brodsko-posavske županije. U ime HUP-a Ugovor je potpisao Ivan Sarić direktor Regionalnog ureda u Osijeku, a u ime Brodsko-posavske županije zamjenik župana Stjepan Bošnjaković u nazočnosti privremenog pročelnika za gospodarstvo i poljoprivredu Željka Burazovića, direktorice slavonskobrodske tvrtke ALARM d.o.o Sanje Jerković i izvršnog direktora Đuro Đaković inženjeringa d.d. Anto Martić.I predstavnici HUP-a, kao i predstavnici Brodsko-posavske županije izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima, kao i činjenicom da se program unatoč epidemiološkoj krizi uspješno provodio tijekom 2020. godine te da će se nastaviti i u 2021.

Inače, Brodsko-posavska županija, putem Upravnog odjela za gospodarstvo, a u suradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca već 14 godina provodi “Program usavršavanja managera – PUMA” u Brodsko-posavskoj županiji. Programom PUMA provodi se edukacija i stručno usavršavanje poduzetnika i nadarenih studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s područja Brodsko-posavske županije, a kroz održavanje jednodnevnih seminara tijekom godine s eminentnim predavačima i temama iz područja poduzetništva i managementa u poduzetništvu. Nakon svečanosti potpisivanja direktor Regionalnog ureda HUP- a u Osijeku Ivan Sarić kazao je predstavnicima medija:”U prošloj godini održali smo 9 seminara uvažavajući važeće epidemiološke mjere. Godišnje uspijemo održati desetak seminara, a u proteklih petnaest godina seminare je polazilo oko 2500 polaznika. Današnji novi ugovor potpisan je na godinu dana I vrijedan je 50 000 kuna, a napominjem da to naši članovi ništa ne plaćaju, a na seminarima mogu besplatno sudjelovati I studenti Sveučilišta u Slavonskom Brodu ili Sveučilišta u Osijeku. Na ovim seminarima sudionici imaju priliku za razmjenu iskustava I postavljanje relevantnih pitanja.Kako je prošla 2020. godina najbolje mogu reći poslodavci, no bez obzira na sve možemo reći da je prošla zadovoljavajuće.” -kazao je Sarić.

Predstavnicima medija obratio se i zamjenik župana Stjepan Bošnjaković: “Zadovoljan sam što smo i ovim današnjim potpisivanjem ugovora za provedbu PUMA programa sa Hrvatskom udrugom poslodavaca nastavili jednu suradnju koja traje već 15 godina. Ono što je bitno naglasiti je zadovoljstvo poduzetnika i obrtnika koji koriste ovaj program odnosno pohađaju seminare i koji ih ocjenjuju vrlo visokim ocjenama te izražavaju zadovoljstvo što imaju benefite od informacija koje na tim seminarima dobiju. To nije financijski zahtjevan iznos za Brodsko-posavsku županiju i na godišnjoj razini uvijek 50000 kuna pa tako i ove godine. To su sredstva kojima se podmiruju troškovi predavača i ostali organizacijski troškovi i dokle god su poduzetnici ovako zadovoljni mi ćemo nastaviti suradnju sa HUP-om i poduzetničkim sektorom. Ono što je bitno reći da poduzetnici mogu ovdje u Slavonskom Brodu na seminarima koji se ovdje održavaju dobiti sve bitne i važne informacije za njihovo poslovanje.” -kazao je zamjenik župana Stjepan Bošnjaković.