Nakon stranačke ‘rastave’ odnijeli sav namještaj i slike, ostale su samo majice…

Nakon stranačke ‘rastave’ odnijeli sav namještaj i slike, ostale su samo majice…

Radi se, kažu u HNS-u, o donaciji koju je stranka dobila prije četiri godine – četiri stola, 20 stolaca, radne komode, police za arhivu…

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i bivši predsjednik ivanečkog HNS-a Branko Putarek iz stranačkih prostorija odnijeli su kompletan inventar – požalili su se danas u ivanečkoj organizaciji HNS-a, koju su Batinić i Putarek napustili prije mjesec dana. 

Riječ je, kažu u HN-u, o donaciji koju je stranka dobila prije četiri godine – četiri stola, 20 stolaca, radne komode, police za arhivu… – Međutim, Batinić i Putarek spomenuti namještaj nisu naveli kao stranačku donaciju, što bi bilo logično i normalno, već su sve upisali na svoje ime. Ovo neobično iznenađenje dočekalo je novog HNS-ova povjerenika za Ivanec Nikolu Sedlara koji kaže da nije očekivao od ozbiljnih političara s tolikim stažem da se spuštaju na takav nivo – navodi se u priopćenju ivanečkog HNS-a. Doznaje Večernji list

Foto: HNS

– Neugodno sam se iznenadio kad sam kod primopredaje stranačkih ključeva i prostorija doznao da inventar zapravo nije naš, nego je od navedene gospode. Nisam želio stvarati dodatne probleme i neugodne situacije, pa smo tako i sastavili dokument da će inventar iznijeti u roku od 20 dana, što su i učinili. Budući da smo bili dugogodišnji stranački kolege, išli smo na kartu povjerenja, pa sam bivšim stranačkim kolegama ostavio još jedan komplet ključeva da mogu uzeti inventar kad njima bude najviše odgovaralo, a onda su oni priredili još jedno iznenađenje. Kod uzimanja namještaja, Putarek i Batinić sa sobom su uzeli čak i okvire za slike i pano sa zida – rekao je Sedlar koji je, kaže, odmah o svemu obavijestio i županijskog predsjednika stranke Marijana Škvarića.

– Ovo zaista nismo očekivali od naših kolega, ali što je, tu je. Svatko očito ima drukčije prioritete, a njima je izgleda prioritet namještaj, a ne ljudi. Nadam se da će im stolovi i stolci koristiti u daljnjem radu – istaknuo je Škvarić.

Miloradu Batiniću, koji je izašao iz stranke, kolege iz bivše stranke poručili su da je ostavio majice sa svojim imenom iz prošle kampanje.

– Može ih doći pokupiti. Možda ga podsjete na godine koje je proveo u stranci, stvari koje je govorio u kampanjama, stavove koje je zagovarao i obećanja koja je davao ljudima – kažu u HNS-u.