Danas presuda Zavadlavu…

Foto: screenshot/hrt

Danas se u 13 sati na Županijskom sudu u Splitu očekuje presuda Filipu Zavadlavu koji je u splitskom naselju Varošu iz kalašnjikova ubio trojicu ljudi. 

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva tereti Zavadlava da je 11. siječnja 2020. sa 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima. 

Osim za trostruko teško ubojstvo tereti ga se i za nedopušteno držanje oružja te općeopasnu radnju. 

Zavadlav se nakon krvoprolića u Varoši predao splitskoj policiji samo nekoliko sati nakon ubojstva. Uhićen je u kafiću u blizini Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a prije toga je u obližnji kontejner odbacio pušku koju su kasnije pronašli istražitelji.

Prošli tjedan Zavadlav se branio

Na ročištu 19. veljače Zavadlav je rekao da sebe ne vidi na mjestu događaja, da nije kriv te sudu predložio da ga nominiraju za Nobelovu nagradu za mir.

– Ja sam u to vrijeme bio na moru, a uhićen sam na temelju nečije insinuacije. Ja to nisam napravio. Zašto bi to napravio? Još me nitko nije uvjerio da sam ja osoba koja je pucala. Žao mi je što živimo u društvu u kojem se događaju ovakve stvari. Iz ovoga se treba izvući pouka, kazao je.

ŽDORH traži 50 godina zatvora

U završnom govoru zamjenik Županijskog državnog odvjetništva Žarko Štrbac zatražio je za Zavadlava 50 godina zatvora. Javlja HRT