Novogradiški ponos ljepote -Klara Rakonić

Novogradiški ponos ljepote -Klara Rakonić

Zbog pandemije korona virusa ovogodišnji izbor najljepše djevojke -snaše u narodnoj nošnji na području Brodsko – posavske županije, u organizaciji KUD-a Radinje Siče, održan je u novo-nenormalnim okolnostima, odnosno on-line. Za razliku od niza prethodnih godina, kada se taj događaj održavao u Hrvatskom domu u Novoj Kapeli, ove godine nismo imali mogućnost te ljepotice vidjeti uživo, ali glasovanje je održano i to od strane publike i stručnog povjerenstva.

Rezultati glasanja putem Facebook-a su sljedeći :

1. KLARA RAKONIĆ, Nova Gradiška

2. JOSIPA VIDAKOVIĆ, Zadubravlje

3. REA SAMARDŽIĆ, Slavonski Brod

4. Nagrada novokapelačkog općinskog načelnika pripala je MAJI FILIPOVIĆ, Magić Mala

Statistike pokazuju kako je u glasovanju sudjelovalo preko 6 tisuća osoba.

Prve tri djevojke bit će također nagrađene bogatim nagradama.

Evo kako je glasovalo stručno povjerenstvo:

1. MARINELA KRIŽANOVIĆ, Gornji Slatnik

2. JOSIPA VIDAKOVIĆ, Zadubravlje

3. IVANA MATIJAŠEVIĆ, Novi Grad

Za sve djevojke-snaše koje su se također natjecale KUD „Radinje“ Siče osigurao je nagrade.

Najljepša po izboru publike putem Facebooka-a Novogradiščanka Klara Rakonić, je 19-to godišnja članica KUD-a Trenk Nova Gradiška i ovime je na specifičan i lijep način doprinijela promociji grada Nove Gradiške. O tome koliko je ta djevojka zaslužila pohvale ne samo za ljepotu, svjedoči njena objava zahvale svima koji su za nju glasovali u kojoj se posebno zahvaljuje svojim roditeljima: Mami Slavici i tati Mariju, svojim prijateljima iz KUD-a Trenk ali i Vesni Vlaović, Branki Štrk, Domagoju Joha, te KUD-u Radinje Siče.

Klara Rakonić iz Novo Gradiške je nosila svečanu nošnju čiji su dijelovi većinom iz mjesta Štivica. Nošnja je stara 90 godina i nosila se u svečanim prilikama.

Za kraj recimo samo kako treba dati apsolutnu podršku ovakvim događajima koji promiču našu izvornu, šokačku, slavonsku narodnu baštinu. Ne treba dozvoliti da ta ljepota izumre nego ju trebamo ovako i na druge načine čuvati za buduće naraštaje.

Pogledajte fotografije koje su bile u izboru ali i ponešto sa Klarinog face-profila gdje se možete vidjeti i dio njenog društva iz KUD-a Trenk Nova Gradiška.

Bravo Klara!

A.B./ Demos media