Šokirala me ova vijest. Izražavam sućut obitelji, žao mi je što se nećemo sučeliti na izborima‘

Šokirala me ova vijest. Izražavam sućut obitelji, žao mi je što se nećemo sučeliti na izborima‘

‘Izbjegao bih pitanja o liku i djelu Milana Bandića, jer smatram da je neprimjereno o tome danas govoriti‘

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić preminuo je u noći sa subote na nedjelju u Zagrebu u 66. godini. Ta je vijest zatekla javnost i cijelu političku scenu.

Vijest je jutros među prvima komentirao i Tomislav Tomašević, dugogodišnji Bandićev kritičar koji se protiv nekih njegovih projekata, ali i općenito modela vladanja gradom borio prvo kao aktivist, a onda kao i političar u Gradskoj skupštini. Tomašević je također kandidat pokreta Možemo! za gradonačelnika Zagreba, a svoju je kampanju uvelike temeljio upravo na protivljenju pokojnom gradonačelniku.

 – Šokirala me ova vijest noćas. Zadnji put sam ga vidio u ponedjeljak, na sjednici Gradske skupštine, rekao je Tomašević za N1, dodavši da je s Bandićem razgovarao o građanima pogođenima potresom.

 – Izražavam sućut obitelji Bandića. Općepoznato je da sam njegov dugogodišnji politički protivnik i žao mi je što se nećemo sučeliti na lokalnim izborima. Izbjegao bih pitanja o liku i djelu Milana Bandića, jer smatram da je neprimjereno o tome govoriti. Problemi su veliki, ali danas ne bih o tome, rekao je Tomašević.