Zagreb će do izbora voditi Jelena Pavičić Vukičević

Zagreb će do izbora voditi Jelena Pavičić Vukičević

Žena koja će naslijediti zagrebačkog gradonačelnika

oćas je iznenada, od srčanog udara preminuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Do izbora koji slijede na proljeće, prema propisima Grad Zagreb vodit će netko od njegovih zamjenika. Milan Bandić ima dvije zamjenice, Jelenu Pavičić Vukičević i Oliveru Majić.

Kako javlja 24 sata, za razliku od Majić koja nije njegov bliski krug ljudi i tek je nakon prošlih izbora izabrana za dogradonačelnicu, Pavičić Vukičević je suradnica od početaka njegove karijere. I kako je potvrđeno u Stranci rada i solidarnosti, ona će preuzeti funkciju do izbora sredinom svibnja.

Planirala se povući iz politike

Nakon izlaska iz SDP-a, ona je otišla s Bandićem i kada je pritvoren ostala je na njegovoj strani, organizirala je i prosvjede podrške. Bila je i predsjednica kluba Bandićevih zastupnika u Skupštini. U svom odnosu kroz godine je imala i razmimoilaženja s gradonačelnikom, ali nikada to nije javno iznosila Pavičić Vukičević je ovaj mandat provela prilično u sjeni i nije bila toliko aktivna kao nekada.

Kako je doznao 24 sata, ona se planirala povući iz politike i više se ne kandidirati na izborima. Ali nakon smrti Milana Bandića, sada će morati voditi Zagreb do izbora u čemu već ima dugogodišnje iskustvo. Kako je i potpredsjednica stranke, morat će pripremiti stranku za izbore i dogovoriti kandidata za izbore. Doznaje Telegram