Troskot o otvaranju terasa: Potpora vlade je neophodna dok god imamo restrikcije…

Foto: Screenshot/n1

Žaklina Troskot iz Udruge ugostitelja gostovala je u Dnevniku N1 televizije gdje je govorila o dodatnom popuštanju epidemioloških mjera koje je danas nastupilo na snagu. Troskot je istaknula da je većina ugostitelja danas otvorilo svoje terase.

“Po mojoj spoznaji većina je otvorila. Ima nekih kolega iz restorana koji se premišlja odgovara li im to u ovim uvjetima s obzirom na to da je još zima, ali to je jedan mali broj”, rekla je Troskot.

Dodala je da za opstanak ugostitelja nije dovoljno da rade samo terase.

“To nikako nije dovoljno. Ovo je samo jedan mali korak prema potpunom otvaranju kojeg svi čekamo. Očekujemo pomoć Vlade da nas podrži s mjerama jer samo s terasom ne možemo doći do prometa 40% koliko smo ostvarivali kad smo radili normalno. Ta potpora je neophodna dok god imamo restrikcije jer gubimo promet”, poručila je Troskot.

Kazala je da su razgovarali s minstrom Zdravkom Marićem i ministrom Josipom Aladrovićem koji su rekli da će se neki vid sufinanciranja nastaviti.

“Međutim, još uvijek nismo dobili točno kako će to izgledati, pod kojim uvjetima. Za treći mjesec sigurno idu i mjere za očuvanje radnih mjesta, to je ministar Aladrović obećao, ali pod nekim promijenjenim uvjetima, a još ne znamo koji su to. Zbog toga samo svi malo nervozni jer nam je to jako bitna stavka”, kazala je.

Troskot se osvrnula i na kašnjenje naknada, dodajući da se situacija sada popravila, a dodala je i da se nada skorom potpunom otvaranju ugostitelja.