Kolinda Grabar-Kitarović: Imam napisano 50% doktorata, operacija me usporila

Kolinda Grabar-Kitarović: Imam napisano 50% doktorata, operacija me usporila

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkrila je detalje o novoj karijeri, svom doktoratu i ostanku u Hrvatskoj.

Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru za RTL Danas komentirala je današnji događaj u zgradi u Zagrebu u kojoj živi kad se prije podneva jedna žena zatvorila u stan i prijetila bombom.

“Nitko nije bio kod kuće. Ja sam rano jutros krenula za Banovinu i bila sam zapravo na putu prema Novskoj. Danas smo bili u posjetu Novskoj kod gradonačelnika u poduzetničkom inkubatoru, gaming centru i novoj poslovnoj zoni i tada sam čula što se događa i vidjela sam da telefon zvoni, ljudi su se javljali i pitali zabrinuto kako sam, međutim sve je u redu. Nitko od mojih ukućana nije bio kod kuće u tom trenutku”, kazala je bivša predsjednika.

Grabar-Kitarović je rekla da je sretna što počinje novu karijeru na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

“Prije svega moram reći da sam izuzetno zadovoljna, sretna i uzbuđena što ulazim u novi posao i novu karijeru u ZŠEM-u. U početku ću raditi ovo što smo dogovorili na Erasmus + programu koji je usmjeren na kurikulum i obrazovanje sportaša, kako aktivnih tako i bivših kako bi uspješno mogli ući u poslovni svijet”, izjavila je Grabar-Kitarović.

Predavanja, doktorat, vanjska politika…

Kaže kako planira dosta aktivnosti koje će biti kombinirane ovisno o stanju. Kako o trenutnom pandemijskom tako i svemu ostalom.

“Održala sam već dva predavanja, ali gostujuća na pojedinim kolegijima i to mi je jako zanimljivo. U ovom trenutku neću imati svoj kolegij. Zapravo ja sad imam svoj doktorat koji čekam i koji trebam završiti”, izjavila je bivša predsjednica.

Rekla je kako ima napisano 50 posto doktorata. Operacija ju je usporila jer tri mjeseca nisam mogla držati mobitel u ruci niti tipkati zbog bolova. Pandemija ju je isto ograničila pa nije mogla odraditi posjete i razgovore koje je planirala, to će ovog proljeća.

Kaže kako je ono što radi suradnja s različitim Sveučilištima, think tankovima i institutima i tu ću svakako odlaziti na privremene, višetjedne boravke na nekom od instituta ili sveučilišta na razmjenama.

“Kad je riječ o vanjskoj politici, naravno da sam ja uvijek otvorena, ne krijem da me vanjska politika i međunarodni odnosi apsolutno zanimaju, ali jednako koliko u profesionalnom koliko i u akademskom smislu”, izjavila je Grabar-Kitarović za RTL.

Posvetit će se radu u Zagrebu i studentima. Nastavit ću raditi sa stranim Sveučilištima, poput American University u Washingtonu i institutom Sign.

“Apsolutno svima ću poručiti i želim ih podržati da njeguju svoje ambicije. Ono što sam govorila djeci i mladima diljem RH da se sve može postići ako ste vrijedni i uporni ako imate potporu okoline”, rekla je Grabar-Kitarović.