Kraljica u ofenzivi: ‘Došlo je vrijeme za drugačiji pristup, ja ću to riješiti, znam kako, a vi ostali začepite!‘

Kraljica u ofenzivi: ‘Došlo je vrijeme za drugačiji pristup, ja ću to riješiti, znam kako, a vi ostali začepite!‘

Nakon niza šokantnih navoda iznesenih u intervjuu članovi kraljevske obitelji još uvijek ne mogu doći sebi, obratila im se Elizabeta

Kraljica Elizabeta II planira ponuditi maslinovu grančicu princu Harryju i vojvotkinji od Sussexa Meghan Markle preuzimajući odgovornost za posljedice njihova eksplozivnog intervjua što su ga dali Oprah Winfrey.

Nakon niza šokantnih navoda iznesenih u intervjuu članovi kraljevske obitelji još uvijek ne mogu doći sebi, no kraljica je pisanim putem izdala najstrožu naredbu kako bi spriječila osoblje da o tome komunicira o tome u javnosti.

Navodno je odlučila osobno doprijeti do odmetnutog para koji živi u Kaliforniji. Očekuje se da će u idućih nekoliko dana s njima stupiti u kontakt telefonski. Kako javlja Daily Mail, Harry i Meghan su za priopćenje iz Buckinghamske palače doznali prije nego što je ono odaslano u javnost, no kraljica sada vjeruje da je došlo vrijeme za intimniji pristup.

Odluka 94-godišnje monarhinje da preuzme inicijativu čini se razumnom, ocjenjuje promonarhistički Daily Mail. Ostali članovi kraljevske obitelji, poput princa Charlesa i vojvode od Cambridgea, princa Williama, silno su bili uzrujani zbog načina na koji su ih Meghan i Harry opisali.

Harry je između ostalog rekao kako osjeća da ga je otac iznevjerio te da je ignorirao njegove pozive prije odluke o napuštanju kraljevskih dužnosti. Također je priznao da između njega i Williama još uvijek postoji veliki jaz.

Harry je također optužio neimenovanog člana obitelji za rasizam rekavši da je sa suprugom i sinom Archiejem odlučio napustiti Veliku Britaniju jer od drugih članova obitelji nije dobio podršku.

Podsjetimo, kraljica Elizabeta II i njezina obitelj objavili su utorak da ih je rastužilo saznanje o iskustvima princa Harryja i njegove supruge Meghan i da će se pozabaviti pitanjem o rasi koje su iznijeli u intervjuu.

“Cijela obitelj je ražalošćena zbog saznanja koliko su protekle godine bile izazovne za Harryja i Meghan”, priopćila je Buckinghamska palača.

“Otvorena pitanja, osobito ona o rasi, zabrinjavajuća su. Iako se neka sjećanja mogu razlikovati, ona se shvaćaju vrlo ozbiljno i obitelj će ih privatno rješavati”, dodaje se. Prenosi Jutarnji list