HDZ-ov kandidat za gradonačelnika došao u školu: Ravnateljica mu pozvala policiju…

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika došao u školu: Ravnateljica mu pozvala policiju…

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović u petak je posjetio Glazbeno učilište Elly Bašić u Zagrebu. No, budući da njegov dolazak nije službeno najavljen, ravnateljica škole Filipovića i suradnike zamolila je da napuste prostor škole, a nakon toga kontaktirala je i policiju.

– Sustavno radimo, jučer smo bili u Blatu, ovo je isto tako najavljeno nekoliko dana prije, sljedeći tjedan obilazimo nekoliko lokacija. Prema tome, itekako se dobro promišlja o svakom koraku u ovoj kampanji. Ravnateljica isto tako zna koliko je europskog novca ušlo u ovu školu i mi ćemo nastaviti raditi tim tempom da bi ovaj ovdje dio, koji ne izgleda kao glazbeno učilište, pretvorili u nove kulturno-obrazovne sadržaje, poručio je Davor Filipović, javlja N1.

Kako piše N1, HDZ-ova kandidata za gradonačelnika izvanrednog profesora Filipovića ravnateljica Glazbenog učilišta Elly Bašić Mirela Buchberger, kada se pojavio u prostoru škole, zamolila je da ga napusti. O svemu je kasnije izvjestila i policiju.

‘Napravio sam propust’

Voditelj kampanje Zvonimir Milas kazao je da je došlo do propusta i da škola nije bila obaviještena.

– Napravio sam propust, nisam obavijestio školu da ću ovdje doći, priznao je Milas. To ga ipak nije spriječilo da novinarima jučer pošalje poziv u kojem stoji kako će Filipović posjetiti prostor kompleks bivše vojne bolnice u Vlaškoj, u kojem se nalazi i škola.

Ravnateljica: Apeliram i na druge kandidate, ne koristite škole za svoje kampanje

Ravnateljica Mirela Buchberger Karlo za N1 je kazala da posjet HDZ-ovog kandidata nije bio najavljen.

– Moje kolege došle su u ured obavijestiti me da se u dvorištu škole nešto događa. S čuđenjem i razočaranjem sam ustanovila da se u dvorištu škole odvija predizborna kampanja jednog od kandidata za gradonačelnika o čemu škola nije bila službeno obaviještena niti je dala suglasnost za tako nešto. Mislim da to nije u redu i apeliram na buduće akcije kandidata da ne koriste škole za svoje kampanje jer škola je prostor koji mora zaštititi privatnost učenika. Nije ugodno i nije po pravilima, zaključila je ravnateljica.

Filipović je, podsjetimo, inače zaposlen kao izvanredni profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.