‘HDZ-ovci se našikaju rakije u ministarskoj šumi i kadroviraju’

‘HDZ-ovci se našikaju rakije u ministarskoj šumi i kadroviraju’

Dosad smo mislili da iz šume dolaze partizani, a Josip Dabro, koji je praktički do jučer bio HDZ-ovac, u dojmljivu intervjuu na N1 televiziji otkrio je da iz šume dolaze i HDZ-ovi ministri!

Oni se, tvrdi Dabro, biraju u šumi na koju koncesiju drži Tomislav Čuljak, najmoćniji HDZ-ov čovjek iz sjene, barem u Slavoniji. Pišu 24sata

– Kadrovira se u toj tzv. ministarskoj šumi iz mraka. Njegov interes je uvijek od ministra, od kadrovske križaljke HDZ-a u Vukovarsko- srijemskoj županiji, ali i šire. Interes je što znaju svi građani u Vukovarsko-srijemskoj županiji – rekao je Dabro.

Blagoslov gospodina iz šume

Nastavio je kako Čuljkovi mezimci “kadroviraju uz slaninu i rakiju”. Na upit o kakvoj šumi, rakiji i slanini govori, odgovorio je: – To je prelijep dio unutar spačvanskog bazena, na tromeđi općine Privlaka, Gradište i Otok.

– To je koncesija koju je 2019. na 30 godina dobio gospodin Čuljak. Tamo se okuplja politički milje koji odlučuje o svim smjerovima Slavonije, pogotovo Vukovarsko- srijemske županije. Nisam ja sudjelovao u toj šumi, tu su sudjelovali i danas lože vatru i peku slaninu gospodin Banožić i gospodin Dekanić. I zato i jesu tu gdje jesu – rekao je Dabro.

Tomislav Čuljak nije čovjek od velikih riječi, a da ga se stavi u križaljku nitko ne bi pogodio kako mu je ime i prezime.

Ne možete zapamtiti ni jednu njegovu rečenicu, ništa dojmljivo, ništa loše, niti dobro, ali taj “čovjek bez svojstava” vedri i oblači slavonskim HDZ-om.

– Ako ne dobijete blagoslov od gospodina iz šume, nema vas u političkoj križaljci i u izvršnim pozicijama članova uprave i svih drugih pozicija – rekao je Dabro među ostalim.

A kako se kadrovira u toj “šumi Striborovoj”? Nekad uz slaninu i vatrenu vodu, nekad uz cviček, ali hadezeovci uvijek kadroviraju na isti način, u šumi i klijeti. Iza kulisa se sve dogovori, prave ljude se pita: “Kaj bi ti štel”, a one koje vrh stranke ne želi, diskretno ili manje diskretno se uvjeri da njihova kandidatura baš i nije najpametnija stvar u karijeri. Među ostalim, Dabro je rekao kako je Marija Banožića, ministra i šefa Vukovarsko-srijemskog HDZ-a, Plenkoviću nametnuo Tomislav Čuljak.

– Andrej Plenković je vjerojatno vjerovao riječima da je Banožić taj koji okuplja. Očekivao sam od njega da će on revitalizirati HDZ, ali to se nije dogodilo. Vjerovao sam da će Hrvatska ići dobrim putem – rekao je Dabro.

Navodi kako se pokazalo da Banožić nema socijalnu inteligenciju u politici.

– Čovjek nema osjećaja da osjeti što je na terenu, a što nije. Mislim da svojim nasilništvom nekakvim unutar te pozicije i ministra obrane, a to dobro znaju i djelatnici Ureda državne uprave, kad je došao on 2017. godine. Najbolje da pitate djelatnike kakvo je socijalno ponašanje takvog čovjeka, ali evo – rekao je Dabro.

Demantirao je da potiče egzodus HDZ-ovaca iz stranke navodeći kako je zanimljivo što se ta situacija minimalizira kako se ne bi pokazalo da je HDZ u problemu.