Selak Raspudić: ‘Na vukovarsku bolnicu bile su bačene dvije atomske bombe, tzv krmače…’

Selak Raspudić: ‘Na vukovarsku bolnicu bile su bačene dvije atomske bombe, tzv krmače…’

Zastupnica Kluba Mosta, Marija Selak Raspudić, u srijedu je raspravljala u Saboru o izmjenama Zakona o braniteljima pa umjesto o avionskim, pričala o atomskim bombama, zbog čega je postala predmet sprdnje.

Dokumentacija vukovarske bolnice, koja je izuzetno važna i koja je vrlo detaljno vođena unatoč teškim uvjetima, i dalje nije dostupna jer su je pripadnici JNA odnijeli i nisu je vratili. Podsjetit ću da je vukovarska bolnica bila otvorena za sve pa čak i za neprijateljske vojnike i da je doživjela jako velike napade.

Jedan od njih kada su bačene dvije atomske bombe teške 250 kilograma, takozvane krmače, srbijanski mediji govorili su o dvogodišnjoj zalihi artiljerije koja je išla na vukovarsku bolnicu i slala su se izvješća Europskoj komisiji, a mi još uvijek nismo dobili dokumente vukovarske bolnice, poručila je, između ostalog, saborska zastupnica Kluba Mosta Marija Selak Raspudić tijekom rasprave o izmjenama Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Pišu 24sata

I zbog gafa o “atomskim bombama”, za koje je očito htjela reći “avionske”, postala je predmet sprdnje na Twitteru.

– Toliko neznanja, a “cijenjena” zastupnica. Ovo je zbilja gaf. Da je samo jedna atomska pala na Vukovar, ne bi bilo ni Hrvatske, ni Srbije, a ni pola Mađarske. To znaju i djeca u osnovnoj školi – neki su od komentara ispod videa njezina govora u kojima se posebno naglašava i njezino visoko obrazovanje. 

Naime, Selak Raspudić je doktorica znanosti iz znanstvenog područja humanističkih znanosti i profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Upravo tom titulom hvalila se i premijeru Andreju Plenkoviću, koji se nedavno u Saboru narugao s njom jer je sve čitala s papira. 

– Da ste čitali kao ja, i vi biste bili doktor znanosti, a ne tek magistar. Samo nastavite, nije kasno – poručila mu je.