POTPISANI UGOVORI O SUFINACIRANJU OBNOVE DIJELA NOVOGRADIŠKE BOLNICE U COVID ODJEL …

POTPISANI UGOVORI O SUFINACIRANJU OBNOVE DIJELA NOVOGRADIŠKE BOLNICE U COVID ODJEL …

Nova Gradiška, 16. ožujka 2021. Grad Nova Gradiška i općine sa zapadnog dijela Brodsko-posavske županije okupili su se u hvalevrijednoj inicijativi, odnosno, u namjeri zajedničkog sufinanciranja obnove jednog dijela novogradiške Bolnice koji će biti prenamijenjen u COVID odjel. Ugovore o donaciji s ravnateljem novogradiške Bolnice dr. Josipom Kolodziejem potpisali su zamjenik gradonačelnika Nove Gradiške Borislav Vidošić, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis, Općine Nova Kapela Ivan Šmit, načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić, Općine Cernik Vitomir Žakić, Općine Dragalić Zvonimir Karlik, te načelnici Općina Okučani i Stara Gradiška Aca Vidaković i Velimir Paušić.

U svom obraćanju medijima ravnatelj Kolodziej kazao je kako se radi o iznosu od 600.000,00 kuna doniranih sredstava od kojih je svaka je općina dala 50.000,00 kuna, a Grad Nova Gradiška 100.000,00 kuna. Zahvalio je svim jedinicama lokalne uprave na iskazanoj solidarnosti i potpori kao i osnivaču Brodsko posavskoj županiji i županu Danijelu Marušiću na svemu uloženom u novogradišku bolnicu. U ime osnivača, Brodsko-posavske županije, predstavnicima medija obratio se i župan Danijel Marušić koji je u ovoj prigodi rekao: ” Želim zahvaliti svim načelnicima općina, te zamjeniku gradonačelnika grada Nova Gradiška na donaciji jer su ova ulaganja itekako bitna. Ovo je prikaz kako treba surađivati bez obzira na to tko je osnivač i tko vodi bolnicu. Zahvaljujem se svim ovim ljudima jer su ulaganja itekako bitna i siguran sam da su na taj način spasili mnoge živote. Želim zahvaliti i ravnatelju novogradiške bolnice dr. Josipu Kolodzieju i njegovim suradnicima jer je naša bolnica jedno veliko gradilište. Preko 80 milijuna kuna je uloženo u novogradišku bolnicu, a to ne bi bilo moguće da nemamo ljude koji na ovakav dobar način vode bolnicu – kazao je župan Marušić.

Današnji događaj bio je prigoda i za predstavljanje još jednog iznimno vrijednog ulaganja u OB Nova Gradiška, a riječ je o Projektu energetske obnove zgrade Stare bolnice Nova Gradiška za koji su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Brodsko-posavska županija potpisali ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u financijskom razdoblju 2014.- 2020. godine. Ukupni prihvatljivi troškovi Projekta iznose 8.256.821,69 kuna dok je iznos bespovratnih sredstava 5.017.460,62 kuna. Brodsko-posavska županija provela je postupke javne nabave za izradu projekta, poslove energetske obnove te stručni nadzor pri izvođenju radova. Cilj ovog projekta energetske obnove je promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora. Obnovom energetske cjeline Stare bolnice projektirana ušteda toplinske energije za grijanje nakon provedbe projekta je 51,79%. Priopćeno je iz BPŽ