Zoran Mamić upravo je odletio u Dubai

Zoran Mamić upravo je odletio u Dubai

Mamić još uvijek može putovati iako je pravomoćno osuđen na 4,8 godina zatvora zbog kriminala u Dinamu

Zoran Mamić danas je otputovao u Dubai. Informaciju je prvi objavio Jutarnji list, a Mamićev odvjetnik Mijo Golub potvrdio ju je za Telegram. Dodao je da bi se Mamić u Hrvatsku trebao vratiti idući tjedan. Putovati može, iako je početkom mjeseca pravomoćno osuđen na 4,8 godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama.

Mamić je, kako smo izvještavali, prije par dana nakratko bio i u BiH. Danas je službeno njegov izlazak iz Hrvatske evidentiran na graničnom prijelazu sa Slovenijom.

Zašto Mamić može putovati?

Kako presuda još nije postala izvršna Mamiću, kao ni ostalim osuđenicima, nije upućen poziv za izdržavanje kazne pa je najnormalnije sada mogao i u Dubai.

“Moj klijent je otišao u Dubai jer tamo želi obaviti neke stvari, regulirati porezne obveze, stan, telefonsku liniju. Radio je tamo kao trener i ne može sve to samo ostaviti. Osim toga ima određenih poslova i u Njemačkoj, pa je izvjesno da će i tamo otići prije nego što dobije poziv za izdržavanje kazne. Četiri godine i osam mjeseci nije mala kazna i gospodin Mamić želi sve obaviti prije odlaska u zatvor, iako bi prema zakonu zbog takvih stvari mogao tražiti i odgodu izdržavanja kazne”, rekao je za Telegram Mamićev odvjetnik.

Mamić je jutros automobilom otputovao do Beča, a u poslijepodnevnim satima imao je rezerviran let za Dubai. Doznaje TELEGRAM