Pavičić Vukičević šakom o stol: Preuzimam vođenje Stožera civilne zaštite Grada Zagreba …

Pavičić Vukičević šakom o stol: Preuzimam vođenje Stožera civilne zaštite Grada Zagreba …

Jelena Pavičić Vukičević, vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, održala je konferenciju za medije na kojoj je izvijestila da ona preuzima vođenje zagrebačkog stožera.

“Vjerujem da su naši sugrađani odgovorni i ozbiljni i da će se pridržavati mjera. Donijela sam odluku da se svi djelatnici komunalnog redarstva, njih 103, svi djelatnici prometnog redarstva, njih 67, preraspodjeli na poslove praćenja protuepidemioloških mjera. Oni će nam pomoći da se svih mjera držimo i da se zaštitimo”, kazala je Pavičić Vukičević.

Dodala je da će ona voditi zagrebački stožer.

“Nisam za to da se uvede mjera nošenje maske na otvorenom i mislim da je najbolje da u ovom trenutku preuzmem vođenje Stožera civilne zaštite Grada Zagreba”, poručila je.

“Želim vas izvijestiti da preuzimam vođenje Stožera Grada Zagreba, odgovorna sam osoba u Zagrebu i ne bježim od odgovornosti. Žao mi je da je došlo do uznemiravanja Zagrepčana objavom o obvezni nošenja medicinskih maski na otvorenom”, poručila je Pavičić Vukičević.

“Odlučila sam izmijeniti prijedlog upućen Nacionalnom stožeru, situacija u Zagrebu, a ni u državi nije dobra”, kazala te pozvala na poštivanje epidemioloških mjera. Najavila je da će se komunalni i prometni redari preusmjeriti na pomaganje praćenja poštivanja mjera u gradu.

“Oni imaju uniformu i značku, mogu se identificirati i u zatvorenom provjeravati ima li dezinficijensa i drži li se razmak”, pojasnila je Pavičić Vukičević.

“Ovo nije dio moje kampanje, ovo je dio mog posla”, odgovorila je Pavičić Vukičević na pitanje o smjeni Olivere Majić s čela zagrebačkog stožera civilne zaštite, piše Dnevnik.hr.