Hrvatsko pravosuđe ! Sudac pitao okrivljene: ‘Go*na, idete li u crkvu, p***a vam m****ina’. Razriješen je dužnosti…

Hrvatsko pravosuđe ! Sudac pitao okrivljene: ‘Go*na, idete li u crkvu, p***a vam m****ina’. Razriješen je dužnosti…

Sada bivši splitski prekršajni sudac Dalibor Vodanović uzalud se žalio Ustavnom sudu na odluku Državnog sudbenog vijeća lani od 11. studenoga kad su mu izrekli stegovnu mjeru razrješenja od dužnosti zbog nanošenja štete ugledu suda i neurednog obnašanja sudačke dužnosti.

Postupak protiv njega pokrenuo je predsjednik Općinskog prekršajnog suda u Splitu i sudac je od 11. srpnja 2019. bio pod suspenzijom.

Proglašen je stegovno odgovornim jer je kao dežurni prekršajni sudac u hodniku suda, u nazočnosti dvojice policajaca i odvjetnika, bez ikakva povoda četvorici privedenih okrivljenika rekao: “govna, idete li u crkvu, p…a vam materina”. Potom je i u sudnici jednom od okrivljenih rekao: “J…m ti mater”, na što je ovaj uzvratio na isti način sucu dodajući da mu je majka umrla prije tri dana i da mu ne psuje majku. Dan kasnije sudac Vodanović izazvao je i sudar s materijalnom štetom te je utvrđeno da je imao gotovo dva promila alkohola u krvi, a i odbio je policajcima dati vozačku dozvolu. Nakon toga je nadzorom u njegovoj referadi utvrđeno da 17 sudskih spisa nije evidentirao kako je trebao, piše Večernji

Članovi DSV-a nisu mu povjerovali da nije izgovorio psovke i uvrede, odnosno da je možda rekao “govna” otresajući prljavštinu s košulje. Jer, svjedoci, zapisničar iz njegove i sudac iz susjedne sudnice, te policajac, posvjedočili su da su ga čuli kako viče i psuje okrivljenika.