Žustro danas u Hrvatskom saboru

Žustro danas u Hrvatskom saboru

O zanimljivoj raspravi detaljno danas izvješćuje portal 24sata te navode: Saborski zastupnici su se nakon uskršnjih praznika vratili u klupe, a sjednicu su započeli aktualnim prijepodnevom i “rešetanjem” pitanjima premijera Andreja Plenkovića i njegovih ministara. Inače, Sabor će neprekidno zasjedati do 15. srpnja, a izuzetak će biti samo tjedan prije lokalnih izbora koji se održavaju 16. svibnja.

Odmah svađa

– Vi možete smatrati da je prigovor osnovan ili ne, ali bez obzira na to Sabor o tome mora odlučivati – rekao je pa se dignuo do stola predsjedavajućeg i donio mu Poslovnik. 

– Pročitajte si Poslovnik – govorio mu je Grbin. 

Jandroković mu je rekao da sjedne, ali kako Grbin to nije učinio, dobio je čak tri opomene u prvih pet minuta zasjedanja i upozorenje pred isključenje sa sjednice. 

– Ovo što vi radite je sramota – poručio je predsjednik SDP-a.

Lider Suverenista Hrvoje Zekanović upitao je premijera hipotetsko pitanje. 

– Što biste napravili kad bi jedan načelnik, gradonačelnik iz vaše stranke bio odgovoran za nekoliko milijuna kuna gubitka iz proračuna zbog svog nerada – pitao je. 

Plenković mu je odgovorio da na hipotetska pitanja inače ne odgovara, ali da će onaj tko gubi sredstva sigurno dobiti sankciju od birača na lokalnim izborima.

– Radi se o vašem gradonačelniku Šibenika, koji je direktno odgovoran za nerealizaciju valorizacije projekta uređenja tvrđave sv.Ivana, koji je potpisan 2016., a trebao biti završen 2019. Zbog kašnjenja radova ta tvrđava košta porezne obveznike 20 milijuna kuna više – rekao mu je Zekanović.

Zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin premijera je pitao hoće li revidirati ugovor koji je prije 18 godina Ivica Račan potpisao sa srpskom pravoslavnom crkvom, koja, kako je istaknuo, ne priznaje hrvatsku samostalnost i nema statut u Hrvatskoj.

– Moram priznati da nikad nisam čuo da netko dovodio u pitanje taj sporazum, ali ja ću sad iz radoznalosti pogledati što to u njemu piše. Nisam čuo argumente od vas, a ne vidim što je sporno u tom ugovoru – rekao je Plenković. Više na 24sata