HOS-ovci u Splitu: “Za dom spremni je sveti hrvatski poklič. Što je u crkvi Hvaljen Isus i Marija, to je u hrvatskom narodu Za dom spremni”

HOS-ovci u Splitu: “Za dom spremni je sveti hrvatski poklič. Što je u crkvi Hvaljen Isus i Marija, to je u hrvatskom narodu Za dom spremni”

Pripadnici HOS-a u subotu ujutro obilježili su 30. godišnjica osnutka te postrojbe, a sudionici su tri puta uzviknuli poklič “Za dom spremni”.

Položili su cvijeće i zapalili svijeća na spomeniku 9. bojne HOS-a u splitskoj Ulici Ruđera Boškovića

Predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i ratni zapovjednik pukovnik Marko Skejo u govoru je branio pozdrav “Za dom spremni”. Istaknuo je kako je “to sveti hrvatski poklič kojim se borilo za slobodu hrvatske države”.

“Antifašistička histerija crvenih fašista neće i ne može promijeniti činjenicu da se HOS 1991. uz poklič “Za dom spremni” borio za slobodu hrvatske države, a da je tu državu razarala tzv. Titova “jugoslavenska narodna armija” pod njima dragom, zločinačkom crvenom zvijezdom,” rekao je Skejo.

‘Za dom spremni’ je sveti hrvatski poklič. Šta je u crkvi ‘Hvaljen Isus i Marija’, to je u hrvatskom narodu ‘Za dom spremni’. Ali zapamtite, i vaša unučad i praunučad poklicat će ‘Za dom spremni’ na dizanje zastave ‘, poručio je Skejo na skupu u subotu, piše Dalmatinski portal.

Iznio je da je “antifašistima hrvatski grb fašističko obilježje, rodoljublje fašizam, a zločinac Tito uzor”.

“Žao mi je što umjesto junaka HOS-a dio današnje vlasti slavi zločince i crvenu zvijezdu koja je izvršila pokolj od Vukovara do Škabrnje, Srđa i diljem Hrvatske”, rekao je Skejo.

Svoj govor završio je pozdravom “Bog i Hrvati” te je nakon toga tri puta uzviknuo “Za dom!”, a nazočni iz Udruge 9. bojne HOS-a su mu odgovorili: “Spremni”. Prenosi Slobodna Dalmacija