Umjesto rezervacije termina u Centru za socijalnu skrb u Omišu, dobio termin u zatvoru na Bilicama, bijesni otac urlao i vrijeđao djelatnike: Svi ste vi stoka sitnog zuba!

Umjesto rezervacije termina u Centru za socijalnu skrb u Omišu, dobio termin u zatvoru na Bilicama, bijesni otac urlao i vrijeđao djelatnike: Svi ste vi stoka sitnog zuba!

Djelatnici Centra za socijalnu skrb u Omišu su se toliko prepali 41-godišnjaka, da su morali zvati policiju koja je reagirala i uhitila ga.

Sve se događalo u petak oko 10 sati, kada je 41-godišnjak na hodniku i ispred Centra za socijalnu skrb u Omišu vikao na djelatnike: “Svi ste vi stoka sitnog zuba”, te zapovijedao: “Rezervirajte me u ponedjeljak u osam i pol sati”. Doznaje Slobodna Dalmacija

No umjesto rezervacije termina za prijem u Centru nakon vikenda, 41-godišnjak je odmah dobio termin u zatvoru na Bilicama.

Naime, brzo i učinkovito su na poziv preplašenih djelatnika centra reagirali djelatnici PP Omiš, koji su ga uhitili i uz optužni prijedlog priveli na Prekršajni sud u Splitu, gdje mu je određeno zadržavanje od pet dana.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, 41-godišnjak nije u Centar došao kao socijalni slučaj, nego u fazi razvoda od supruge s kojom ima dvoje djece, a šta ga je toliko iziritiralo da je krenuo vikati i urlati, nisu mogli doznati.

Navodno se okomio najprije na djelatnicu koja vodi njegov slučaj, a onda je sve otišlo puno dalje s bujicom uvreda te omalovažavanja ostalih djelatnika Centra.

PRAVNICA MARUŠIĆ SE NIJE JAVLJALA

Zvali su Mariju Marušić, upravnu pravnicu u Centru koja je zadužena za informiranje, ali se na dostupne brojeve u Centru nije javljala.

Iz PU splitsko-dalmatinske su rekli da prijetnje ne daju u redovitom informacijskom biltenu koji je dostupan novinarima, pa je tako javnost gotovo cijeli dan bila uskraćena za informaciju o događaju.

Na posebni upit o događaju, iz PU splitsko-dalmatinske su odgovorili: “Vezano uz vaš telefonski upit obavještavamo da su policijski službenici Policijske postaje Omiš dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom, koji se sumnjiči da je tijekom jutra 9. travnja u i ispred ustanove u Omišu narušavao javni red i mir na način da je vikao, galamio, vrijeđao i omalovažavao djelatnike navedene ustanove.

Uhićen je, te je po dovršenom kriminalističkom istraživanu uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski prekršajni sud u Splitu.”