Naša krv za naše zdravlje

DEMOS MEDIA vas upoznaje sa zanimljivim i vrijednim građanskim incijativama. Evo jedne od njih: Naša krv za naše zdravlje je narodna inicijativa koja ima za cilj oživjeti propali Imunološki zavod i pokrenuti proizvodnju. I to odmah.Naši lijekovi iz Imunološkog strateški su interes i prioritet za naše zdravlje i našu sigurnost. Narodna inicijativa Naša krv za naše lijekove – pokrenimo Imunološki odmah pokrenuta je s namjerom oživljavanja Imunološkog zavoda, pokretanja proizvodnje u punom profilu te pokretanja istraživanja i razvoja pri zavodu.

Inicijativa je pokrenuta zato što Imunološki zavod već 7 godina ne proizvodi te na taj način ne ispunjava svrhu svog postojanja, a ta je da za našu zajednicu osigurava sigurne lijekove iz krvi ili plazme naših dobrovoljnih davatelja proizvedene u našoj proizvodnji (načelo samodostatnosti) te druge imunobiološke lijekove (cjepiva, interferon, antitoksine i dr) i medicinske proizvode. S obzirom na tu svoju ulogu Imunološki zavod je važna institucija javnozdravstvenog sustava koja značajno doprinosti nacionalnoj sigurnosti.

Imunološki zavod nas je štitio od zaraznih bolesti punih 120 godina, da bi ga nadležna tijela vlasti svojim neodgovornim upravljanjem i sustavnim uništavanjem tijekom 2,5 desetljeća dovela do propasti, gašenja proizvodnji te neispunjavanju svrhe postojanja. U posljednjih 5 godinu ta ista nadležna tijela nisu uspjela oživjeti zavod što je izravni povod pokretanja inicijative.

Naša inicijativa predviđa provedbu aktivnosti za koje vjerujemo da će dovesti do oživljavanja Imunološkog zavoda, a koje uključuju, ali nisu organičena na zahtjev Vladi RH da se pokrene proizvodna na Imunološkom zavodu odmah (peticija), eventualnu provedbu referenduma u okviru kojeg bi mi sami donijeli odluke koje su nužne za pokretanje proizvodnje te uspostavu dugoročno održivog Imunološkog zavoda, koji mora biti u državnom vlasništvu, koji proizvodi imunobiološke proizvode i medicinske proizvode za hrvatsko tržište i za izvoz te koji istražuje i razvija nove lijekove i proizvode.

Inicijativa je otvorena za suradnju i ako želite sudjelovati i doprinijeti oživljavanju Imunološkog zavoda slobodno nam se javite!