Na području Varaždinske županije dodijeljeni novi ugovori vrijedni više od 22 milijuna kuna

Na području Varaždinske županije dodijeljeni novi ugovori vrijedni više od 22 milijuna kuna

Prema služebnom priopćenju Ministarstva poljoprivrede, ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Zdravkom Tušekom u subotu, 10. travnja 2021. godine, posjetila tvrtku Vindija, pri čemu je u pratnji saborskih zastupnika Anđelka Stričaka i Damira Habijana uručila ugovore iz Programa ruralnog razvoja ukupne vrijednosti odobrene potpore veće od 22 milijuna za područje Varaždinske županije te svečano otvorila park Velika Graba u nazočnosti načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca. Također, ministrica Vučković je obišla dječji vrtić Novi Marof u pratnji gradonačelnika i saborskog zastupnika Siniše Jenkača i gradilište dječjeg vrtića u Beletincu u pratnji načelnika Svetog Ilije Marina Bosilja, financirane sredstvima Programa ruralnog razvoja, tvrtku Koka peradarsko prehrambena industrija d.d. te Veterinarsku kliniku za kućne ljubimce Varaždin.

Tijekom posjeta ministrica poljoprivrede je dodijelila devet ugovora Programa ruralnog razvoja ukupne vrijednosti odobrene potpore veće od 22 milijuna kuna te ukupne vrijednosti investicija veće od 42 milijuna kuna. Radi se o sredstvima za projekte koji uključuju korištenje obnovljivih izvora energije, povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš te ulaganjima u razvoj i pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnim područjima, kao i jednom projektu koji uključuje uspostavu i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture.

„Današnje potpore omogućit će investicije u županiji u vrijednosti čak dvostruko većoj, od gotovo 42 milijuna kuna, uz potpore hrvatski poljoprivrednici ulažu i vlastita sredstva kako bi unaprijedili svoju proizvodnju te predano i ustrajno radili na uspjehu svojih projekata. Osobito veseli da se današnje tri najveće potpore odnose na preradu i obnovljive izvore energije, koje vidim kao strateške smjerove koji će rezultirati dodatnim rastom hrvatske poljoprivrede, a zbog velikog broja prijavljenih kvalitetnih projekata povećali smo raspoloživa sredstva za preradu za dodatnih 162 milijuna kuna te za korištenje obnovljivih izvora energije za 85 milijuna kuna“, izjavila je ovom prilikom ministrica Vučković te naglasila važnost Programa ruralnog razvoja u ulaganjima u infrastrukturu odnosno temeljne usluge i obnovu sela kojim se podiže i održava vitalnost ruralnih zajednica, a putem čega je u Varaždinskoj županiji uloženo u 13 projekata izgradnje i/ili rekonstrukcije dječjih vrtića u vrijednosti odobrene potpore od 60 milijuna kuna. Također, ministrica Vučković je najavila novi takav natječaj ove godine, koji će omogućiti i investicije u tržnice.

Više pročitajte na LINKU