Hoće li moći ili ne?

Hoće li platforma MOŽEMO uspjeti “dobiti” Zagreb na predstojećim izborima? Neki kažu kakao im se ne može osporiti ambicija no kako im nedostaje političkog i drugog iskustva. Je li to točno. Evo nekih važnih podataka o njima.Tomislav Tomašević je predstavio buduću zamjenicu i budućeg zamjenika gradonačelnika – Danijelu Dolenec i Luku Korlaeta!

Danijela Dolenec rođena je 1977. u Zagrebu. Izvanredna je profesorica komparativne politike na Fakultetu političkih znanosti, magistrirala javne politike i administraciju na London School of Economics (2005), i doktorirala političke znanosti na ETH Zurich (2012). Usavršavala se na studijskim boravcima na Sveučilištu Harvard i Sveučilištu Oxford, dobitnica nekoliko prestižnih stipendija i dvije nagrade za znanost. Osnivačica

Zagreb je NAŠ

i Možemo! i koordinatorica programa za obje platforme. Prije ulaska u politiku aktivna u zagovaračkim i istraživačkim organizacijama. Osnivačica i višegodišnja predsjednica Grupe 22, osnivačica Instituta za političku ekologiju i predsjednica upravnog odbora u periodu 2014-2018, članica programskog savjeta IPE Zelene akademije od 2012. godine i članica inicijative Akademska solidarnost (2010-2011).

Luka Korlaet rođen je 1974. u Zagrebu. Diplomirao je, i doktorirao na temi stambenih politika, na Arhitektonskom fakultetu, gdje izvodi nastavu projektiranja stambenih zgrada. Aktivan i kao ovlašteni projektant. Višegodišnji je suradnik na studiji Građevinskog fakulteta s temom procjene rizika od potresa u Zagrebu te koordinator izrade kataloga projekata tipskih zgrada Arhitektonskog fakulteta namijenjenih obnovi Sisačko-moslavačke županije. Član Izvršnog odbora Društva arhitekata Zagreba te skupštine Udruženja hrvatskih arhitekata u mandatima 2009-13., aktivni član skupštine Komore arhitekata te Nacionalnog odbora Europana. Voditelj Možemo! radne grupe za stanovanje i urbanizam, sudjelovao i izradi izbornog programa Zagreb 2021.

DEMOS MEDIA