Jadranka Kosor: Filipović i Škare Ožbolt najveći suparnici, a ne napadaju se. Vrlo zanimljivo…

Jadranka Kosor: Filipović i Škare Ožbolt najveći suparnici, a ne napadaju se. Vrlo zanimljivo…

Bivša premijerka Jadranka Kosor gostovala je u Novom danu i komentirala, među ostalim, istraživanje N1 o lokalnim izborima, poglavito o kandidatima za Grad Zagreb.

Fenomenološki će biti zanimljivo vidjeti koliko su i jesu li ankete pogriješile ili ipak slijede trendove koji će se pokazati na izborima, rekla je uvodno Kosor.

“Izvjesno je da Tomašević, što se tiče Zagreba, koji je najzanimljiviji iz tisuću razloga, nema adekvatnog izazivača”, komentirala je kandidata platforme Možemo!, Tomislava Tomaševića, koji prema istraživanju N1 ulazi u drugi krug s potporom od 37,2 posto.

U odnosu na ožujak, HDZ-ov kandidat Davor Filipović, prema našem istraživanju, bilježi rast od 3 posto.

“Rast Filipovića je još uvijek na razini statističke greške, ali mislim ako je to stvarni odraz mišljenja građana i birača, onda se prije svega možda radi o činjenici da je on možda zauzdao malo svoju kampanju, krenuo je agresivno, bilo ga je posvuda, da bi se nakon nekoliko gafova primirio, naravno da je to bila naredba da se to učini. Ako se radi o rastu, ja bih tu govorila o aktivnostima šefa stranke Andreja Plenkovića. Sigurno da će se Andrej Plenković u samoj kampanji u Zagrebu vrlo angažirati. Sve to ne mora doprinijeti da Filipović pobijedi, ali može da uđe u drugi krug”, rekla je Kosor.

Vesnu Škare Ožbolt ocijenila je kao najveću protukandidatkinju, odnosno suparnicu HDZ-ovu Filipoviću, jer oboje računaju na glasove istih birača. “Oni se međusobno ne napadaju. To je vro zanimljivo i trebalo bi se promatrati tko tu koga u ovom trenutku napada”, rekla je Kosor.

Najveći fijasko je doživio kandidat SDP-a, Joško Klisović, smatra bivša premijerka. On, naime, bilježi pad veći od 4,5 posto.

“Radi se o lošem radu i lošoj poziciji SDP-a na državnoj razini. Gotovo da dišu na škrge u političkom smislu. Građani ne žele mirnog čovjeka na čelu Zagreba, žele nekog čvrstog, tko će pokazati snagu”, rekla je Kosor.

Što se tiče zamjenice Milana Bandića i trenutne vršiteljice dužnosti gradonačelnice Zagreba i kandidatkinje Stranke rada i solidarnosti, Jelene Pavičić Vukičević, Kosor smatra da ona teško može ući u drugi krug. “Ona će sigurno uzimati glasove mnogim kandidatima, koji se percipiraju kao kandidati više desno. Vidimo da se tu Mostov kandidat praktički potpuno izgubio”, rekla je Kosor.