Tko bi mogao strahovati od iskaza Dragana Kovačevića?

Tko bi mogao strahovati od iskaza Dragana Kovačevića?

Portal TELESKOP.HR analizira tko bi se mogao naći u “neobranom grožđu” ako osumljičeni Dragan Kovačević iznese svoj opširni iskaz o svemu što mu se stavlja na teret i detaljno pojasni sve svoje veze.

Nakon ponovnog uhićenja bivšeg direktora JANAF-a Dragana Kovačevića, početkom tjedna slučaj JANAF dobio je novi i iznenadni zaplet. Kovačević je navodno odlučio sve priznati, a u ponedjeljak je odveden i na ispitivanje u USKOK. Iako još nisu poznati detalji, iz USKOK-a su potvrdili da je Kovačević na vlastiti zahtjev iznio dopunu svoje obrane. Odmah se, naravno, postavilo pitanje kako će USKOK i DORH gledati na tu njegovu eventualnu suradnju o čemu smo razgovarali s bivšim državnim odvjetnikom Željkom Olujićem, javlja Direktno.Podsjetimo, policija je po nalogu USKOK-a prošlu srijedu ponovno uhitila Kovačevića, drugoosumnjičenog u aferi JANAF, te još trojicu osumnjičenika zbog sumnje da su počinili kaznena djela primanja i davanja mita, nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju.

Bivši Direktor JANAF-a navodno je psihički slomljen i čini se da je protivno savjetima svojih branitelja, počeo priznavati kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

“To se moglo dogoditi jedino ako je USKOK valjano, argumentirano i minuciozno prikupio dokaze za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret”, kazao je Olujić na početku razgovora za portal Direktno ocijenivši da bi, ako Kovačević zaista “progovori” i krene “ukazivati prstom”, ova situacija mogla biti na neki način trijumf samog Državnog odvjetništva na čelu s novom glavnom državnom odvjetnicom čiji izbor je svojevremeno pozdravio i sam Olujić.

Više na LINKU