Blesavoće na koje upozoravaju iz Sindikata biciklista

Sindikat biciklista je volonterska udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva.

Sindikat biciklista je volonterska udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva. Zagovaramo i radimo na transformaciji gradova u čiste, sigurne, ugodne i zelene gradove, po mjeri čovjeka, promičući bicikliranje kao poželjan oblik prijevoza.Putem radionica, edukacija i mnogih projekata stvaramo sigurnije uvjete za bicikliranje i povećavamo kvalitetu života u urbanim sredinama. Smatramo da u oblikovanju prometa prioritet treba dati potrebama pješaka, biciklista i javnog prijevoza.Udruga djeluje i kao platforma koja okuplja stručnjake iz područja prometa, urbanizma, energetske efikasnosti, pedagogije, društvenih, edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, ekologije te je kao takva prepoznata kao jedna od vodećih organizacija civilnog društa u regiji u području biciklističkog prometa.

Svega nekoliko mjeseci nakon (ne)promišljenog postavljanja klupa uz biciklističku stazu u Branimirovoj čime se dovode u opasnost i korisnici klupe i biciklisti, gradske službe ponovno rade istu grešku u Remetinečkoj (blizina rotora) i rasipaju novac građana Zagreba. Budite vrijedni kao i mnogo puta do sada – ponovno ih podsjetite da klupama treba naći primjerenije mjesto, takvo da pješaci mogu uživati na klupi, a biciklisti neometano voziti stazom:> info-graditeljstvo-izgradnja@zagreb.hr> redarstvo@zagreb.hr

Zapratite ih na LINKU

DEMOS MEDIA izvor fotografije Face profil Sindikata biciklista