Mason Dražen Jelenić udaljen s dužnosti, prijeti mu i stegovni postupak…

Mason Dražen Jelenić udaljen s dužnosti, prijeti mu i stegovni postupak…

Privremeno je suspendiran zamjenik Glavne države odvjetnice RH, Dražen Jelenić.

“Državnoodvjetničko vijeće je na sjednici održanoj 13. travnja 2021., na temelju odredbi iz članka 97. stavka 2. alineja 3. i 4. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću odlučilo da se zamjenika Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske privremeno udaljuje od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti na tri mjeseca, počevši od 14. travnja 2021. (16. travanj 2021.)”, objavljeno je na stranicama.

“Državnoodvjetničko vijeće navedenu je odluku donijelo nakon razmatranja zahtjeva od 6. travnja 2021. koji je Vijeću podnijela Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske i koji se odnosi na pokretanje stegovnog postupka protiv zamjenika Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske, zbog osnovane sumnje da je počinio stegovno djelo iz članka 85. stavka 2. točke 7. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću ponašanjem suprotnim načelima Etičkog kodeksa državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika kojim se nanosi šteta ugledu državnog odvjetništva, predlažući izricanje stegovne kazne razrješenja od dužnosti te zahtijevajući privremeno udaljenje dužnosnika od obavljanja dužnosti.

Državnoodvjetničko vijeće je zaključilo kako je mjera privremenog udaljenja razmjerna i opravdana budući da bi daljnje obavljanje državnoodvjetničke dužnosti dovelo u pitanje uredno funkcioniranje Državnog odvjetništva Republike Hrvatske kao samostalnog i neovisnog pravosudnog tijela.

Vijeće će, nakon razmatranja zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka, donijeti odluku i o njoj obavijestiti javnost”, piše DORH, prenosi N1.