Ministar Beroš: “Čuo sam se s Plenkovićem, nemam potvrdu da me žele smijeniti”

Ministar Beroš: “Čuo sam se s Plenkovićem, nemam potvrdu da me žele smijeniti”

Ministar zdravstva Vili Beroš pod pritiskom je nakon što je buknula afera s izradom platforme Cijepise i nakon što je procurio sadržaj sa sjednice saborskog Odbora za zdravstvo, na kojem je ministar financija pred Berošem žustro kritizirao stanje s financijama u zdravstvu i neprovođenje reformi.

Čak se počelo spekulirati i da se Berošu u vladi nakon lokalnih izbora sprema smjena.

“Nemam potvrdu da me žele smijeniti. Uvjeren sam da imam podršku za nastavak provođenja reformi. Spreman sam ih poduzeti uz podršku svih”, rekao je Beroš za Index.

Pitanje je li netko iz Vlade pokrenuo temu njegove smjene komentirao je riječima da ne zna.

“Mislim da nije nitko iz Vlade. Premijer i Vlada su odlučni u namjeri da se reforme u sustavu zdravstva provedu. Sazrelo je vrijeme za promjene” rekao je Beroš.

Komentirao je da svih ovih godina reforma zdravstva, kada nije bilo epidemije koronavirusa, nije provedena.

“Dosadašnji ministri zdravstva ni u normalnim vremenima nisu provodili reforme. Vjerujem i nadam se da ću i uz covid-krizu uspjeti utemeljiti reformu”, rekao je Beroš.

Afera Cijepise

Potvrdio je da se nakon što je u petak kulminirala afera Cijepise čuo s Plenkovićem.

“S premijerove strane sve je bilo konstruktivno i predano kao i uvijek”, komentirao je i dodao da mu premijer daje podršku za reforme.

“Reforma od 12. mjeseca ne stoji u ladici, nego je na stolu i ona se dorađuje i priprema, vode se intenzivni razgovori o njoj. Zamolit ću da točka o osnivanju međuresorne radne skupine bude na sljedećoj sjednici Vlade”, rekao je Beroš.

Donedavno popularni ministar možda gubi poziciju

Premijer Plenković u subotu nije komentirao situaciju. No, svoje viđenje odnosa unutar HDZ-ove vlade dao je predsjednik Zoran Milanović, donosi Dnevnik.hr.

“Gospodin Beroš očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši i baci sa strane što će mu se i dogoditi, žao mi je zbog toga jer je ušao s dosta emocija, možda i malo previše entuzijastično u nekim stvarima, a da nije shvatio s kime ima posla”, komentirao je Milanović. Prenosi Nacional